Gasztro

2023.09.13. 08:11

III. Győri Halnapok a Radó-szigeten Győrben péntektől

Néhány nap van hátra a nagyszerű kora őszi programnak ígérkező Győri Halnapokig. Az előzetes visszajelzések, a szervezők reménye, illetve a kegyes időjárás alapján idén még nagyobb érdeklődésre tarthat számot ez a különleges, gasztro-kulturális esemény. Ízelítő a kondérok, kemencék, sütőrostélyok és nyársak várható tartalmából.

Kisalföld.hu

Ki itt sem kóstol halászlét, annak lehetnek bajai

A komplett hétvégén átúszó gasztrokulturális élményprogram természetesen bővelkedni fog az ismert és kevésbé ismert halételekben. Így kóstolható lesz szigetközi, balatoni, szegedi és bajai vagy éppen „korhely” halászlé. A halféleségek közül süllő, keszeg, pisztráng, ponty, harcsa, tonhal, lazac és heck lesznek terítéken, többnyire nem hétköznapi módon elkészítve.  

Harcsapaprikás baconba töltött kemencés túróscsuszával

Az ismert halformák mellett olyan különlegességek élvezetében lubickolhatunk, mint a híres kisalföldi eceteshal, vörös tonhal-, harcsa- vagy lazac burger, ponty tepertő vagy éppen a harcsa chips. Ezen felül megismerkedhetünk a halgyros, a halsaslik, a halkolbász vagy éppen a roppanós harcsagolyó édesvízi ízvilágával. Komoly gasztro varázslatban lehet részük azoknak is, akik a harcsapaprikást választják kemencében sült, baconba töltött túróscsuszával. De nem mehetünk el szó nélkül a remulád szósszal kínált lazacos wrap vagy a madársaláta ágyon heverő lazacos bégel mellett, ahogyan a füstölt harcsával bolondított babgulyás mellett sem. A halétkekhez fogyaszthatunk helyi kemencében sült cipót, de lesz sültkolbász, normál hamburger és más, efféle haltalanságok is.

Amikor a hal inni kér

A finom halétkek kulináris élvezete elképzelhetetlen a hozzájuk méltó italféleségek nélkül. A III. Győri Halnapokon így megtalálhatók lesznek a különböző minőségi borfajták, kézműves sörök, limonádék, koktélok és egyéb üdítő, frissítő italféleségek.

Sláger lehet a helyben nyújtott rétes

A halféleségek mellett olyan édes ízekkel kényeztethetjük tovább magunkat, mint a helyben készülő, kézzel nyújtott rétesfélék, a kürtőskalács, a minifánk, a különböző aszalt gyümölcsök vagy éppen a lángos.    

A III. Győri Halnapok tehát nagyszerű ízeket, kitűnő időtöltést, jó hangulatot és előreláthatólag kifogástalan időjárást kínál a kilátogatóknak.

A fellépők tejes listája

Péntek Crazy Monday Zenekar, Váray Akusztik Stand Up, este „Latin night” Dj Giga + Vas „Iron” Norbert konga és Müller Attila szaxofon).

Szombat délelőtt Belvárosi Betyárok Zenekar, „Jó ebédhez szól a nóta” Szórádi Árpáddal, Molnár Ágnes és Mészáros Tamás „Édes kettes”, Mádi Piroska énekművész, Buch Tibor színművész, Horváth Elemér „Emi” hegedűmművész és Horváth Péter zongora - és gordonkaművész „Emlékszel még?” c, műsora, a győri RockMűhely, Sipos Péter TRIÁSZ Zenekara

Vasárnap délelőtt Alma Zenekar, Kosáry Judit és Sebestyén Tamás „Délibábos Hortobágyon”, Mohácsi Attila „Szeretni bolondulásig”, CandyMen Duó.

A 3. Győri Halnapok műsorvezetője Molnár Zsolt, a Győri Nemzeti Színház színművésze.

A Halnapok részletes programja elérhető a Győri Halnapok facebook oldalán!

III. Győri Halnapok - Gasztro-kulturális élményprogram
Időpont: 2023. szeptember 15-17.  Helyszín: Győr, Radó-sziget"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában