Előadás

2023.09.04. 20:29

Huszadik szemeszterét nyitotta meg a győri Nyugdíjas Egyetem

Több mint hétszázhatvanan regisztráltak, de körülbelül nyolcszázan vettek részt az induló képzés első alkalmán hétfőn délután a Győr Városi Egyetemi Csarnokban.

Bella Violetta

Fotó: Csapó Balázs

Az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület és a Kisalföld társszervezőként vesz részt a Széchenyi István Egyetem programjában. A rendezvénysorozat célja napjaink tudományos eredményeinek népszerűsítése az érdeklődő nyugdíjasok körében.

Az első előadás alkalmával Horváth Balázs köszöntötte a szenior diákokat, akik a Covid vírus miatti kötelező kihagyást követően első ízben ülhettek a képzeletbeli iskolapadba. Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánja nemrégiben kapta meg a Magyar érdemrend lovagkeresztjét és arra a gondolkodásra hívta hallgatóit, hogy mivel is érdemes közlekedniük. Hogy ki milyen eszközt választ, az a személyes lehetőségek és korlátok, a környezeti hatás, a közlekedés biztonság, a területfoglalás, és a társadalmi hatások egyaránt befolyásolják.

Ebben a félévben még két alkalom nyílik a szenior hallgatók számára a tanulásra: az online tér veszélyeiről október 19.-én 2 órakor, november 24-én pedig humor a magyar népköltészetben címmel. Az előadások élőben követhetők, vagy utólag visszanézhetők az egyetem Youtube csatornáján.
 

 A hagyományokhoz híven lapunk nyereményjátékot hirdet a nyugdíjas egyetem alkalmából, a helyesen válaszolók között könyvjutalmat sorsolunk ki. Az elhangzott előadás alapján, melyek a gyalogos közlekedés pozitívumai? A megfejtéseket postai úton a Győr, Újlak utca 4/a-ba, vagy a [email protected] címen várjuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában