Ok az ünnepre

2023.09.29. 21:13

Hármas jubileumot ünnepel a szanyi Szent Anna Kórus

Kisalföld.hu

A Szent Anna Kórus élteti a szanyi egyházzenei hagyományokat. Fotó: Tóth I.

Hármas jubileumot ünnepel idén a szanyi Szent Anna Kórus. Kokas Kálmán, a falu katolikus igazgató-tanítója kilencvenöt évvel ezelőtt, 1928-ban hozta létre a Szent Imre Daloskört. Tizenöt évvel ezelőtt alakult meg a Harmónia Kórus, illetve fennállásának ötödik évfordulóját ünnepeli a szanyi zenei hagyományokra alapozva ma működő Szent Anna Kórus. 

A három évfordulóra emlékezve tartottak a közelmúltban ünnepi szentmisét a faluban. Megemlékeztek elődeikről, hálát adtak az egykori kórustagokért és karnagyokért. Az élőkért, és azokért is, akik már az égi kórusban dicsérik az Urat. A szentmise után megkoszorúzták Kokas Kálmán, a Szent Imre Daloskör alapítójának emléktábláját, majd fotókiállítást nyitottak meg, ami a szanyi egyházzenei élet 95 évét mutatja be. 

„Hálát adunk a kilencvenöt évért, a kegyelmekért, a nehézségekért, mert általuk lettünk egy erős és összetartó csapat, egy család” – fogalmazta meg gondolatait a rendezvényen Varga Benedek, a Szent Anna Kórus karnagya. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában