Sokszínű programsorozat

2023.09.27. 14:00

A jövő héten újra kezdődik a Soproni Nyugdíjasegyetem

Október 3-án kezdődik a Soproni Nyugdíjasegyetem 12. évfolyamának 24. szemesztere. Az ingyenesen látogatható programok a Soproni Egyetem Erzsébet utca 9. szám alatti épületében, a közgazdaság-tudományi kar aulájában lesznek a hagyományoknak megfelelően keddenként 15.30 órától.

Bódvai Ildikó

A hat előadásból álló programsorozat ebben a szemeszterben is minden második kedden várja a hallgatóit. – Érdekes témák lesznek, felölelve az egyetem karainak sokszínű kínálatát – invitálja a Soproni Egyetem és a Kisalföld díjtalanul látogatható rendezvényére az érdeklődőket prof. dr. Faragó Sándor akadémikus, rector emeritus, a programok főszervezője. Jelentkezni a 99/518-126-os és a 99/518-225-ös telefonszámon, valamint online a Soproni Egyetem honlapján lehet. 

Az első alkalommal október 3-án A fa az új beton? címmel prof. dr. Markó Balázs egyetemi tanár, a Faipari Mérnöki és Krea­tívipari Kar intézetigazgatója tart előadást. Arról fog beszélni, hogy a fa legyen a XXI. század régi-új építőanyaga. Október 17-én dr. Pásztor Enikő, a Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézetének megbízott intézetigazgatója Új tudomány­ág a családok egységéért című előadásában a rugalmas alkalmazkodóképességű családok ismérveit mutatja be. 

Október 31-én Péterfalvi Ág­­nes, a Soproni Egyetem 100 éves botanikus kertjének vezetője Élő ékszerdoboz a Lőverek aljában címmel mutatja be a kert történetét, növényritkaságait és az ott folyó munkát. November 14-én lesz a Soproni Nyugdíjas­egyetem 125. előadása, amikor prof. dr. Obádovics Csilla egyetemi tanár, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Széchenyi István Doktori Iskolájának vezetője arról értekezik, hogy mire jó a statisztika és mire nem. 

November 28-án dr. Félix Melinda, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet adjunktusa Szívügyünk a cukorbetegség címmel közérdekű témát jár körbe és hasznos tanácsokat ad az egészségmegőrzéshez. Az őszi szemeszter utolsó előadása kivételesen nem kedden, hanem december 14-én, csütörtökön lesz. Ezen Mindnyájan voltunk egyszer az akadémián… címmel dr. Bende Attila, az Erdőmérnöki Kar Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézetének egyetemi adjunktusa a diákhagyományok történetét eleveníti fel Selmectől Sopronig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában