Játék, öröm

2023.08.27. 16:59

Strandröplabda tornát rendeztek a mosonmagyaróvári Itató szabadstrandon - sok-sok fotó

Két évtizede hagyománya volt a strandröplabda versenyeknek a mosonmagyaróvári Itatónál. Most ezeket újra felelevenítették. Vasárnap immár a negyedik tornát szervezték meg.

Mészely Réka

Egyre több játékost vonzanak a mosonmagyaróvári hétvégi röplabdatornák. Fotók: Kerekes István

- Június óta ez a negyedik strandröplabda tornánk, melyet eddig kétnaposra szerveztünk, és általában negyven csapat mérkőzött. A mostani verseny egynapos, nyolc vegyes páros és nyolc négyes jelentkezett, mosonmagyaróvári sportolók mellett érkeztek Dunaszigetről, Sopronból és Kapuvárról is - tudtuk meg Szabó Misi főszervezőtől.

Várkonyi Anikó szervező tájékoztatása szerint az MTE keretében működik röplabda szakosztály, és jövőre szeretnének strandröplabda szakosztályt is létrehozni. További terv, hogy 2024-re megyei rendezésű strandröplabda bajnokságok is legyenek.

Mint mondják, a strandröplabda jó kiegészítője a teremsportnak, kiváló csapatépítésre és jó játék is egyben.

Az Itatónál egyébként három pálya áll a mozogni vágyók rendelkezésére. Szabadidősportolók is használják, de akár strandolók vagy kenusok, illetve edzések, edzőtáborok helyszíne

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában