Mindenki előtt nyitva

2023.08.17. 16:41

Pelenkázó pont nyílt a győri könyvtárban

Pelenkázó pontot hoztak létre Győr belvárosában, a Baross utcai Kisfaludy Károly Könyvtár második emeletén, amelynek csütörtökön tartották az átadóját. A projekt dr. Fekete Dávid és Takács Krisztián képviselők kezdeményezésére, saját keretükből valósult meg.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

- A pelenkázó pontot abból a célból alakítottuk ki, hogy a belvárosban közlekedő anyukák és apukák szükség esetén bármikor használni tudják a könyvtár nyitvatartási idejében. A zárható helyiséget, amely már igénybe vehető, önfertőtlenítő pelenkázó asztallal szereltük fel, és lehetőség van benne tisztálkodásra, valamint szoptatásra is - mondta el Takács Krisztián.

Dr. Fekete Dávid kiemelte, hogy az ilyen és ehhez hasonló apró fejlesztésekre is szükség van, hogy országunkat még családbarátabbá tudjuk tenni. - Ez az apró fejlesztés reményeink szerint még könnyebbé teszi a helyi, vagy az erre kiránduló családok hétköznapjait - tette hozzá a képviselő.

Kisfaludy Károly Könyvtár második emeltén található pelenkázó pont alaposan ki van táblázva, így az is könnyen megtalálhatja, aki még nem járt arra. Dr. Horváth Sándor Domonkos elmondta, hogy örömmel társultak ehhez a remek kezdeményezéshez, reméli minél többen igénybe veszik. 

A könyvtárigazgató kérdésünkre elmondta, hogy az önfertőtlenítő pelenkázót maximum 1 éves korig vagy 11 kilogrammig tudják használni. A helyiség tisztántartásáért pedig a szintén ők felelnek majd. A kulcsot a helyismereti olvasóteremben tudják elkérni a szülők hétköznap a nyitvatartási időben. Tervben van hasonló baba-mama szoba kialakítása a győri gyermekkönyvtárban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában