Díjugratástól díjlovaglásig

2023.08.27. 07:59

Nyeregbe! Hagyományőrző ruhákban tartottak nyílt napot a Dénesmajor Lovas Klubban Peresztegen - fotók

Első alkalommal rendeztek családi nyílt napot a peresztegi Dénesmajor Lovas Klubban szombaton. Az egyesület tanulóinak ügyességi bemutatója mellett lovas hagyományőrzőket, huszárokat, díjlovas és díjugrató bemutatót csodálhattak meg az érdeklődők és aki kedvet érzett hozzá, igazi lovasszekéren is utazhatott.

Varga Henrietta

A peresztegi rendezvényen hagyományőrző lovas íjászokkal, török kori hagyományőrzőkkel, huszárokkal, világháborús lovas katonákkal vagy a modern kori díjlovaglással, díjugratással találkozhattak az érdeklődők szombat délután. Fotók: Szalay Károly

- Ez egy teljesen új kezdeményezés, amelynek célja, hogy a környékbeli lovaséletet fellendítsük és legalább egy napra összejöjjön a lovastársadalom - kezdte Imre Balázs a Dénesmajor Lovas Klub tulajdonosa. - Azt szerettük volna megmutatni, hogy mennyire sokrétű, sok irányú lehet a lovaglás.

Ezért gondoltuk azt, hogy több olyan bemutatóval is készülünk, ami ezt szemlélteti. A rendezvény alatt, hagyományőrző lovas íjászokkal, török kori hagyományőrzőkkel, huszárokkal, világháborús lovas katonákkal vagy a modern kori díjlovaglással, díjugratással találkozhattak az érdeklődők - sorolta.

Az Imre Balázs Sportistálló tanulói, már régóta a lovas sportok szerelmesei. Van, aki tizenkét éve, van, aki tizennyolc éve megszállott lovas, mindannyian régóta foglalkoznak versenyzéssel is.

- Ez a rendezvény összehozza az embereket, megismerkedhetnek többféle lovassporttal és nekünk is egyfajta csapatépítés, hiszen a díjugrató és díjlovas bemutatóra együtt készültünk a napokban - mondták egyszerre. A látogatóknak pedig azért érdekes, mert a bemutatókon keresztül láthatják, hogy mennyire lehet szeretni a lovakat és a lovaglást - tették hozzá.

Takács Boróka három éve lovagol, szüleivel látogatott a rendezvényre. Boróka elmondta, hogy a programok közül neki a legjobban a díjugratás és díjlovaglás tetszett, később ő is szívesen kipróbálná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában