EzTörténtKisalföld

2023.08.29. 20:49

Erről írtunk 20 éve - Győri ponyva takarta a Világ fülét Londonban

Múltidézés régi kisalföldes cikkekkel.

Kisalföld.hu

Erről írtunk 10 éve - Viheti a községházát a végrehajtó

Dunasziget. Egy tizenötmiliós tartozás biztosítékaként lefoglalta a végrehajtó a dunaszigeti községházát. A követelés egy közel ötéves bírósági ítéletből fakad, amiről nem tudott a mostani faluvezetés. Az önkormányzat állami segítséget vár, hogy fizetni tudjon.

Erről írtunk 20 éve - Győri ponyva a Világ fülén

London. A londoni Tate galéria óriási előcsarnokában állították ki a 30.000 méternyi hegesztéssel öszszeállított 5000 négyzetméteres hallótölcsért, a Világ fülét. Az alkotást a győri Graboplan Kft. szakemberei egy angol mérnökcsoporttal közösen készítették el. Amikor Londonban úgy döntöttek, hogy egy volt hőerőmű csarnokaiban nyitják meg a Tate Modern Galériát.

Erről írtunk 25 éve - Első osztály után jöhet a harmadik

Győr. A győri Kálvária Úti Énekzenei Általános Iskolában nem mindennapi esemény zajlott le. A hétéves Lázár Kornél - a tantestület egybehangzó beleegyezésével - azért vizsgázott, hogy bizonyítva a második osztályos tananyagban való jártasságát, tanulmányait az első osztály után a harmadikban folytathassa. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában