Adománygyűjtés

2023.08.05. 20:13

Emma gyógyulásért gurultak a motorosok Mosonmagyaróváron - Fotók, videó

Németh Emma gyógyulását több mint négyszázezer forinttal segítik a motorosok, akik a mosonmagyaróvári kislány otthonáig gurultak szombaton.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Motor 2020 szerviz csapata adománygurulást hirdetett szombaton Németh Emma borsóházi gyógykezeléséért. A Park Centernél gyülekeztek és onnan indultak a kislány otthonához.

Amint arról többször beszámoltunk, Emma 35. hétre született császármetszéssel. Az ultrahangon kiderült, hogy a teste leállt a 32. héten, a koponyájának nagysága pedig egy újszülött csecsemőjének felel meg. Agyvérzést kapott, melynek következtében eltömődött a 3-4 agykamra, így nem tudott szabadon áramlani az agyvíz és kialakult a vízfejűség. A nyomás hatására az agyállományt szétnyomta, sérült  a központi idegrendszere. Az orvosok nem jósoltak neki nagy időt, mondták, ha életben is marad, magatehetetlen lesz. 

De Emma az élni akarásával nem adta fel, rácáfolt az orvosok véleményére. Két koponya műtéten esett át egyhetesen majd három hónaposan, ahol egy shuntot ültettek be nála, ami el tudja vezetni az agyvizet.

Emma már több intenzív kezelésen túl van, amit a solymári Borsóházban kapott. Vasárnap újabb egy hétre utazik el a Németh család.
Ehhez több mint négyszázezer forintos támogatást kaptak a jótékony motorosoktól.

Makai János szervező érdeklődésünkre elmondta, hogy ugyan az időjárás miatt nem mindenki tudott eljönni, de így is sokan támogatták a kezdeményezést. Mosonmagyaróvári és környékbeli motorosok mellett Fedúr Roland révén a pápai Motoros Mikulások is bekapcsolódtak.

A jószívű motorosok korábban az ásványrárói Tamás Léna javára is gyűjtöttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában