Anyatejes világnapi megemlékezés

2023.08.10. 19:02

Egészség Pikniket tartottak az Erzsébet-kertben Sopronban - videó, fotók

Egészségpikniket tartott a soproni védőnői szolgálat, ahol az anyatejes világnapi megemlékezés mellett az egészséges életmódra is felhívták a figyelmet.

Varga Henrietta

A jó időnek köszönhetően csütörtökön délelőtt kisgyerekek hangjától volt hangos az Erzsébet-kert és környéke, ahol az anyatejes táplálás világnapja és az Egészséges Városok Program keretein belül egészségpiknikkel készültek a soproni védőnők. Fotók: Szalay Károly

- Városi szinten ez a tizenharmadik olyan rendezvényünk, amely az anyatejes világnapi megemlékezést célozza meg és ami az idén kiegészült az egészséges életmódra neveléssel is - kezdte Jakabné Vanyó Henrietta védőnő, a Soproni Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Intézet vezetője. Egyrészt preferáljuk az anyatejes táplálás előnyeit, másrészt pedig az anyatejes táplálás sikerességét befolyásoló életmódra helyezzük a hangsúlyt.

Olyan programokkal készültünk a családoknak, ami a mozgásra, fogápolásra, egészséges táplálkozásra, rekreációra épül. Tudjuk, hogy az életmód kialakítása már gyermekkorban elkezdődik, ezért a kicsiket játékos formában ösztönözzük, segítjük. Jógaoktató, fogmosással kapcsolatos feladatok, ételkóstoló, mesék, mondókák, ügyességi játékok, mezítlábas tanösvény színesíti rendezvényünket - tette hozzá.

Bakos-Madár Anett kislányaival, Sztellával és Lunával látogatott el a programokra. Elmondta, hogy mindig részt vesznek a hasonló rendezvényeken, gyermekei nagyon élvezik, főleg a csillámtetoválást, az arcfestést és az ugrálóvárat. Hangsúlyozta, hasznosnak tartja, hogy olyan praktikus dolgokra is megtanítják a gyerekeket, mint a helyes fogmosás.

Tóth Éva, önkormányzati képviselő tanácsnok, a város nevében köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Elmondta: Az anyatejes táplálás fontos eleme az egészséges életmódnak, ezért is üzenetértékű, hogy idén a területi védőnők és iskolavédőnők közös szervezésében, a Soproni Szociális Intézmény Egészséges Városok Program keretében kerül sor erre a nagyon kiváló, színes, méltán népszerű, szabadtéri programra, amelynek nagy értéke, hogy a kisgyermekes szülők egymással találkozhatnak, beszélgethetnek, kikapcsolódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában