Mesterségem címere

2023.08.04. 18:26

Az építőipari szakmákkal ismerkedhettek a táborozó gyerekek Kapuváron

Megtudhatták, miért jó szakmát tanulni, miért is érdemes az építőiparban dolgozni, és milyen érzés maradandót alkotni. A helyszín a Horváth Bau Projekt Kft. volt. A program pódiumbeszélgetéssel kezdődött. A gyerekek a pályaválasztásról, a szakmatanulásról és a munkaerőpiaci környezetről informálódhattak.

Vámos Annamária

Fotó: Németh Ferenc

Horváth Nikolett ügyvezető helyettes és Papp Anita építőmérnök képviselte a vállalkozást és vezette be a diákokat az építőipar világába a Mesterségem címere elnevezésű programsorozat ötödik állomásán. Horváth Nikolett előadásában a szakmatanulás fontosságára és az építőipari szakmák szépségére hívta fel a figyelmet. Kiemelte, az építészet nem csak iparág, inkább művészet mellyel akár évszázadokon át is fennmaradó értékeket alkothatunk.

Izgalmas, interaktív feladatokat kaptak a diákok. A kézműves kvíz részeként építési folyamatok meghatározása, kézi szerszámok felismerése és családi házak alaprajzainak értelmezése volt a feladat. Az "Építsd fel" foglalkozás során pedig apró téglákkal maguk kísérletezhettek,makett házakat készítettek a lurkók, melyeket a Horváth Bau Project Kft. képviselői értékeltek.

Olyan szakmák megismerésére adott lehetőséget a tanulók számára az ötödik állomás, mint a kőműves, a burkoló, a festő, mázoló, a szigetelő és az építészmérnök.

A kamara részéről Erdős Vilmos köszöntötte a résztvevőket. - Fontos a pályaorientáció időben történő megkezdése és folyamatossága. Mindezek biztosításával az egyéni igények és személyiségek figyelembevételével, a legszélesebb információnyújtás által képessé válnak a diákok a munka világában történő eligazodásra és meg tudják határozni azt a foglalkozási kört, pályát, szakmát, amelynek betöltéséhez szakképesítést kívánnak szerezni -emelte ki az Iparkamara Fertő-Rábaközi térségének irodavezetője.

Jövő héten újra jelentkezünk és elmondjuk, milyen szakmákba kukkanthatnak bele a gyerekek. 

Mesterségem címere elnevezéssel a Rábaközi Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Kiállítóhelyés a GYMSM KIKszervezésében 8 héten át szakmákat bemutató programsorozat indult el. Célja a szakmák bemutatása és a pályaorientáció elősegítése. A kamara Fertő-Rábaközi Térsége a kapuvári Erzsébet-táborhoz csatlakozva hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosít lehetőséget különböző foglalkozások megismerésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában