Titkok a nyílt napon

2023.07.04. 07:40

Öt év után újra szélesre tárja kapuit a győri Audi - fotók

Öt év után újra szélesre tárja gyárkapuit az Audi Hungaria, a 30. jubileumát ünneplő győri vállalat szombati nyílt napján több mint 200 programmal és meglepetéssel várja a látogatókat. A nem mindennapi élménynapon a résztvevők megismerhetik a négy karika jövőbe mutató projektjeit, és betekintést kaphatnak a fejlett technológiák és járműipari innovációk világába. A legbátrabbak próbára tehetik képességeiket az interaktív játékokon is.

Simon Roberta

Legutóbb öt éve nyitotta ki kapuit az Audi Hungaria, idén újból várja a látogatókat.

Az Audi Hungaria Expón ipari titkokra derül fény: a motorgyárban megtapasztalhatják az érdeklődők, hogyan készülnek a legendás V6-os, V8-as és V10-es motorok, hogyan zajlik az alkatrészek szállítása emberi beavatkozás nélkül, önvezető robotokkal, illetve azt is megnézhetik, hogyan tervezik itt Győrben a holnap high-tech gyártósorait. A járműgyár programjain megismerkedhetnek a járműgyártás komplett folyamatával, az első acéllemez levágásától a kész autó elszállításáig. A jövőbeni gyártósorokra – ahol a holnap Audijai születnek – is bepillanthatnak, a Kísérleti Motorgyártó Központban pedig előszériás darabok láthatók. 

Az érdeklődők behajthatnak kisvasúttal a gyárba, tesztelhetnek nagyfeszültségű akkumulátort rázópadon, megnézhetik a robotsofőrt a fékpadon, valamit járműakusztikai be­mutatón is részt vehetnek. 

A szerszámgyárban azokat a karosszériaelemeket tekinthetik meg, amelyek az exkluzív szériás modellek számára készülnek, például a Lamborghini Revuelto felfelé nyíló ajtaját. A 3D nyomtatókkal személyre szóló ajándékok, míg a csúcstechnológiás présgépekkel jubileumi kulcstartók készíthetők. 

Bemutatják az Audi TT Cup Racing versenyautóját, emellett számos csúcsmodell és legenda is látható lesz, amikkel érdemes szelfizni. Kiderül, hogyan dolgozik Csibe, a csavaradagoló automata és Szimat, a híres robotszerelő. Ha pedig valaki állást keresne, a Karrier Zónában megtalálhatja álmai pozícióját. 

Családbarát vállalatként a legkisebbekre is gondoltak. A gyerekek számára az Iszkiri zenekar koncertjével, játékos programokkal, óriáscsúszdával, arcfestéssel, kézműves-foglalkozásokkal teszik különlegessé a napot. A pontgyűjtő játék vé­­gén pedig a legügyesebb lézervágott Lamborghini-emlékpla­kettet is hazavihet. 

Az ünnepi hangulatról az Audi Hungaria munkatársainak zenekarai gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában