Szárnyalás tucatnyi trükkel

2023.07.08. 20:00

Minden idők legnépszerűbb magyar repülőpilótája elvarázsolta a közönséget Lipóton - fotók

Besenyei Péter világbajnok műrepülő minden bemutatója egyedi és megismételhetetlen. Nem volt ez másként szombaton Lipóton sem, a Szigetköz Airventure Repülős napon sem. Az ingyenes családi rendezvényre rengetegen látogattak ki. Egész nap sorban szálltak fel a kis sétarepülők és a helikopterek, de volt óriás darts, falmászás, KRESZ pálya és veterán-autókiállítás is.

Dániel Viktória

Besenyei Péter trükkjeinek egyike. A pilóta Lipót után indult tovább Villányba. Fotók: Nagy Gábor

Az elképesztő légibemutató után Besenyei Péternek rövid közönségtalálkozóra is volt ideje, mielőtt útnak indult volna Villányba, ahol szintén légishow-ra várták. 

- Vannak bevett, úgymond rutingyakorlataim, amikből dolgozom, de mindig az adott helyszín, időjárás és közönség függvényében rakom össze a bemutatót. Itt még sosem repültem, így érkezéskor mértem fel, hogy hol áll a közönség, milyen esetleges akadályok vannak a területen. 

Az egykori világbajnok pilóta magyar gyártmányú géppel érkezett a bemutatóra, amely 10 ezer köbcentis motorral van felszerelve és több mint ötezer lóerős.

- A legtöbb bemutató, amit egy nap alatt csináltam 12 volt. Akkor se éreztem magam fáradtnak utána és most se szoktam, persze van fizikai oldala a repülésnek, de mindig úgy éreztem, inkább a „földi” dolgoktól fáradok el jobban.  

A jövőbeni céljairól és terveiről is kérdezték Besenyei Pétert. - Sose tűztem ki magam elé konkrét célokat, így most sincsenek ilyenjeim. Amire vágyom, hogy kicsit lassíthatna a világ, pár napnyi unatkozás rám férne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában