4. állomás

2023.07.28. 17:50

"Mesterségem címere" - Az állattenyésztéssel és növénytermesztéssel ismerkedtek a táborozók Babóton

A kamara Fertő-Rábaközi Térsége a kapuvári Erzsébet-táborhoz csatlakozva hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosít lehetőséget különböző foglalkozások megismerésére. Ezen a héten Babótra kirándultak a táborozók, hogy belekukkantsanak a növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozó szakmákba.

Vámos Annamária

Fotó: Németh Ferenc

A diákok az Eckhardt-Agro Kft.-t látogatták meg. A céget 1997-ben a Németországból Magyarországra költöző Eckhardt házaspár hozta létre. Kezdetben földműveléssel foglalkoztak, majd az állattenyésztés is bekerült a tevékenységük körébe. A földművelést korszerű gépparkkal 1200 hektáron végzik. Az állattenyésztésen belül a szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkoznak, amelynek állományszáma több mint 700-ra tehető. A nyolc főt foglalkoztató vállalkozás több mint húsz éve önkéntes tagja a kamaránknak, és mindvégig hatékonyan vettek részt a szakképzés és a pályaorientáció folyamatának elősegítésében.

A tanulók magától a cég vezetőjétől, Armin Eckhardttól hallhattak a cég múltjáról és működéséről. Ezt követően a műhelymunkába tekinthettek be. Kéziszerszámokkal, elektromos gépekkel, alkatrészekkel és járműemelő berendezésekkel ismerkedhettek a gyerekek. Nagy sikert aratott, hogy nem pusztán megnézhették közelről a mezőgazdasági munkagépeket, hanem ki is próbálhatták azokat. A szakmai délelőtt zárásaként az állattartás fortélyaival a cég szarvasmarha telepén ismerkedtek meg a táborozók.

A „Mesterségem címere” - 8 héten át tartó szakmákat bemutató kapuvári programsorozat a Rábaközi Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely és a GYMSM KIK szervezésében. Célja a szakmák bemutatása és a pályaorientáció elősegítése. A negyedik állomás olyan szakmák megismerésére adott lehetőséget a tanulók számára, mint gazda, mezőgazdasági gépész, mezőgazdasági technikus, állattartó szakmunkás, járművezető és rakodógép kezelő.

Jövő héten újra jelentkezünk és elmondjuk, milyen szakmákba kukkanthatnak bele a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában