Szakmákkal ismerkednek

2023.07.14. 21:37

„Mesterségem címere” -a kapuvári programsorozat második állomásán a tejiparba pillanthattak be a táborozók

Mesterségem címere elnevezéssel a Rábaközi Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely és a GYMSM KIKszervezésében 8 héten át szakmákat bemutató programsorozat indult el. Célja a szakmák bemutatása és a pályaorientáció elősegítése. A kamara Fertő-Rábaközi Térsége a kapuvári Erzsébet-táborhoz csatlakozva hetente ötven, összesen pedig négyszáz gyerek számára biztosít lehetőséget különböző foglalkozások megismerésére.

Vámos Annamária

Második házigazda: a kapuvári székhelyű Cserpes Sajtműhely Kft.

A tejipari vállalkozásüzemében olyan munkafolyamatokkal ismerkedhettek meg a nebulók, mint a parenyica sajt készítése, a gyümölcsjoghurtok csomagolása, a tej, kakaó és karamellás tejek palackozása, a nyersanyagok tárolása, a késztermékek mozgatása és raktározása. Betekinthettek a táborozók a sajtkészítők, a pasztőrösök, a csomagolók, a raktárosok, a targoncavezetők és a gépkocsivezetők munkájába.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő vállalkozást 1992-ben alapította Cserpes István. Közel 60 féle termék, 15 saját üzlet, 4 kinálóautó, 4 tejivó bár és mintegy 500 viszonteladó partner jellemzi a céget.

Németh Valentina kereskedelmi vezető fogadta a táborozókat. A céglátogatás során izgalmas programok és finomabbnál finomabb tejtermékek vártak a gyerekekre.

A diákok meghallgathatták a Cserpes Sajtműhely történetét, majd üzemlátogatásra indult a csapat.

A Cserpes-féle, országszerte híres túrórudi készítésének folyamata érdekelte leginkább a gyerekeket, és mindemellett azzal kedveskedett a Sajtműhely a lurkóknak, hogy annyit fogyaszthattak az édességből, amennyi beléjük fért.

Az üzemlátogatást követően közös élménybeszámolóra került sor, sok finomság kíséretében.

Jövő héten újra jelentkezünk és elmondjuk, milyen szakmákba kukkanthatnak bele a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában