EzTörténtKisalföld

2023.07.25. 22:17

Erről írtunk 5, 10 és 20 éve július végén

Kisalföld.hu

5 éve – Elektromos motor: start!

Egyelőre száz munkatárssal, napi négyszáz elektromotort gyártanak az Audi Hungaria 8500 négyzetméteres, új csarnokában. Új időszámításról beszélnek a német vállalatnál, az elektromotorok sorozatgyártása tegnap elkezdődött. A munkatársi létszám az év végéig több mint 130-ra nő, az egy műszakos munkarendről pedig három műszakra váltanak. A brüsszeli gyárban szintén hamarosan sorozatgyártásra kerülő, elektromos SUV „szíve” lesz a győri motor.

10 éve – Felvételi:  határok és pontok

Megyénkben 3651 fiatal várta izgatottan tegnap este a felvételi ponthatárok kihirdetését, ennyien jelentkeztek ugyanis idén főiskolára, egyetemre. A legnehezebb dolguk azoknak volt, akik annak a 16 szaknak a valamelyikét célozták meg, ahová központilag a minisztérium határozta meg a bejutáshoz szükséges minimumküszöböt.

20 éve – Nyáridőben is elfoglalt a pedagógus

Két és fél hónapos szabadságukat a pedagógusok egy része nem pihenéssel, hanem kemény munkával tölti. Akad olyan tanár, aki nyáron kukoricát árul, mások Ausztriában címereznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában