Anno

2023.07.27. 15:08

Erről írtunk 5, 10 és 20 éve július 27-én a Kisalföldben

Kisalföld.hu

5 éve - Drágult az albérlet

A mai hallgatók többségének sem kell több egy fél szobánál. A lényeg az ár, az egyetem távolsága, s az, hogy legalább részben bútorozott legyen a bérlemény. Négy-öt évvel a győri árrobbanás után idén ismét drágult az albérlet, s az igazi roham várhatóan egy héttel a ponthatárok megjelenése után indul.  

 

10 éve- Nagyobb parkolók nőknek 

Augusztus elejétől hat hölgyparkoló várja Sopronban a Petőfi téri mélygarázsban parkolókat. Az új, nagyobb méretű, könnyen megközelíthető parkolóhelyeket az önkormányzat kérésére alakította ki a Sopron Holding Zrt. annak érdekében, hogy megkönnyítsék a parkolást a hölgyek és a nagycsaládosok számára. Ezeket igyekeztek minél színesebbé és érdekesebbé tenni a különböző motívumokkal. 

 

20 éve - Bábolnát várossá léptették elő 

Az évszázados hagyományok, a munkakultúra, a fejlett infrastruktúra miatt a helybeliek és a látogatók többsége eddig is városként tekintett Bábolnára. A megyénkhez több szállal kötődő település mától viselheti is ezt a címet. Bábolnáról az embereknek általában a ménesbirtok és az állami agrárnagyüzem jut az eszükbe. Kovácsáé dr. Horváth Klárapolgármester azonban ezt nem bánja. Sőt, büszke a lótenyésztéshez és a mintagazdasághoz kötődő múltra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában