Szülőfaluja nem felejti

2023.07.27. 12:05

Emléktornával emlékeztek Horváth Ferencre Bágyogszováton

A tizenhetedik Horváth Ferenc-emléktornát rendezték meg Bágyogszováton a napokban. Az esemény bizonyítéka annak, hogy egy, a községből elszármazott család és a szülőfalu kapcsolata nem szakad meg a fizikai távolság ellenére sem. „Bágyogszovátra hazajövünk” – vallják az Alcufer cégcsoport tulajdonosai, a Horváth testvérek.

Cs. Kovács Attila

A bágyogszovátiak őrzik Horváth Ferenc emlékét és minden évben focitornát rendeznek tiszteletére. A képen jobbról Szabó László, Horváth Ferenc, Horváth Ernő, Pomichal István, Fél polgármestere, Nagyné Molnár Ildikó és Tóth Milán, aki énekelt a megemlékezésen.

Forrás: Gyirmót FC

„Horváth Ferenc, Feri bácsi bizonyította, hogy egy kis faluból is el lehet jutni nagyon messzire. Ő tehetségével és munkabírásával egy sikeres, országos hírű céget hozott létre. Akármilyen messze jutott is azonban, soha nem felejtette el, hogy honnan indult” – méltatta az Alcufer cégcsoport alapítóját Szabó László, a bágyogszováti sportegyesület elnöke. A községben immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Horváth Ferenc-emléktornát, a focimérkőzésekkel minden évben a 2005-ben elhunyt vállalkozó előtt tisztelegnek a helyiek. 

Horváth Ferenc amíg élt, szívén viselte szülőfaluja sorsát. Mindig tájékozódott az aktuális helyzetről, érdeklődött a gondokról. Ahol kellett és ahol módjában állt, azonnal segített. Figyelemmel kísérte és támogatta az önkormányzati beruházásokat és szívesen adományozott a civil szervezetek számára is. Korai halála után fiai sem tértek le az általa járt útról. Amint azt a mostani torna megemlékező perceiben is hangsúlyozták: ők Bágyogszovátra hazamennek, hiszen a község a szülőfalujuk. Ahogy Horváth Ernő megfogalmazta: az ember oda tartozik, ahova halottak napján a legtöbb virágot viszi. Testvére, Horváth Ferenc meghatottan köszönte meg a bágyogszovátiaknak, hogy ily módon ápolják édesapjuk emlékét. Az üzletemberek ígérték: amennyiben lehetőségeik a jövőben is engedik, támogatják a települést. Hiszen, mint mondták, látják a fejlődést és ehhez szeretnének ők is hozzájárulni. 

Bágyogszovát polgármestere, Nagyné Molnár Ildikó a közösség nevében köszönte meg a Horváth család által nyújtott segítséget. Kiemelte: támogatásukkal valósult meg a közelmúltban a művelődési ház és a sportöltöző kamerarendszerének kiépítése, legutóbb pedig az öltözőhöz vezető út felújítását támogatták. Az emléktornán Bágyogszovát, a Gyirmót FC, illetve a felvidéki Fél és Nagyszarva települések csapatai vettek részt. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában