Vonzza a kreativitás

2023.07.24. 10:13

Bronzérmes a kapuvári fodrász– A barber több száz versenyzőt előzött meg az országos versenyen

Kreativitását éli ki a barberszakmában a balatonfüredi országos bajnokságon borbély frizura-klasszikus átmenetes vágás-szárítás kategóriában harmadik helyezést elért, 19 éves kapuvári Kóczán Balázs.

Vámos Annamária

Kóczán Balázs fodrász előadást tartott a gyerekeknek a „Mesterségem címere” programsorozaton.

Fotó: Németh Ferenc

Előadóként hallgathatták meg a „Mesterségem címere” programsorozat harmadik, táborozó gyermekeknek tartott, szakmákat bemutató állomásán Kóczán Balázst az érdeklődők. A fiatal kapuvári férfifodrász a közelmúltban díjazottként tért haza a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Egyesület által Balatonfüreden rendezett országos bajnokságról, amire idén több mint háromszázan jelentkeztek. 

A 65. jubileumi versenyen Kóczán Balázs két kategóriában nevezett még tanulóként. A borbély frizura-klasszikus átmenetes vágás-szárítás számban elhozta a bronzérmet, a klasszikus férfifrizura-szárítás megmérettetésen pedig ötödik helyen végzett. 
Jövőre már felnőtt kategóriában és több megmérettetésen szeretne indulni, amilyen például a többfordulós Barber Battle. 

A 19 éves fiatalember a soproni Handler Nándor Technikumban tanult, és barberként fog dolgozni. A barberek képzése részletes, minden férfihajtípusra és -frizura stílusára kiterjed, valamint a borotválás és a szakállnyírás összes formáját megismerteti. 
Balázs elmondta, hogy a szakma sokszínűsége, kreativitása vonzotta leginkább. Szeret látványos elemeket belevinni a munkáiba, és örömmel tapasztalja, hogy a férfiak egyre igényesebbek. 

A fiatalember tele van energiával, és határozott céljai, elképzelései vannak, amikért sokat dolgozik. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában