Tízezer gyermek

2023.07.02. 19:51

Az égig szárnyalt a Győrkőc - Győr megtelt boldogsággal

Valamennyi helyszínen nagy volt a nyüzsgés a hétvégén, a nyári melegben mindenki élvezte a napsütést. Ugyan még nem véglegesek a számok, de a szervezők szerint könnyen lehet, hogy rekordszámú résztvevő fordult meg a 10 helyszínen.

Ollári Gergely

Fotó: Rákóczy Ádám

Az égig szárnyalt az idei Győrkőcfesztivál a Vaskakas Bábszínház szervezésében, péntektől vasárnapig ismét gyermekek vették birtokba a belvárost, ahol tíz helyszínen ezer élménnyel várták a legkisebbeket. 

Könnyen lehet, hogy rekordszámú résztvevő fordult meg nálunk a hétvégén, bár az utolsó nap karszalagjait még nem tudtuk megszámolni – fogalmazott vasárnap lapzártánk előtt Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója és egyben a Győrkőcfesztivál főszervezője. –Pénteken és szombaton mintegy tízezer gyermek érkezett a városba, és ebben nincsenek benne a szüleik, kísérőik. Igazán felemelő érzés volt, én magam is bármerre jártam, boldog, mosolygó családokkal találkoztam. Folyamatosan érkeztek a résztvevők, és minden helyszínünkön rengetegen voltak – mondta el lapunknak Kocsis Rozi.

A Radó szigeten kialakított állomásokon egyedi játékok csaltak mosolyt az arcokra, és idén igazi újdonságnak számított a kettős hídnál kialakított darumadár, ahol a megfelelő biztonsági előírások betartásával szinte az égig szállhattak fel a legbátrabbak. A madarak, a pillangók, a mesék és a művészek igazi felejthetetlen emlékké tették a fesztivált. 

A szombat esti vihar és nagy eső sem okozott bonyodalmat, csupán az utolsó esti koncert ért fél órával korábban véget.

– A helyszíneken 120 önkéntes folyamatosan tette a dolgát. Szeles időjárás volt, amikor azonban erősebb lökés érkezett, az önkéntesek, egyetemisták mellett az óvónénik, az apukák és anyukák is azonnal szedték le a napernyőket, és tették komfortossá a programokat. A város megtelt boldogsággal. Volt, aki a Rába parton piknikezett a pillangók szárnya alatt, volt, aki felhőtlenül táncolt a gyermekeivel, de sokan festettek, rajzoltak, fazekoskodtak együtt a szüleikkel. Az emberek szeretik ezt a fesztivált – tette hozzá a főszervező. 

Vasárnap a Radó-szigeten Szalóki Ági volt az utolsó előtti fellépő. A rendezvény az Iszkiri zenekar 8 órakor kezdődő fellépésével ér véget.

 

Korábbi cikkeink a Győrkőcfesztiválról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában