Rábaköz

2023.07.30. 21:08

A himodi falunapon a Fradi öregfiúk is játszott - videó, fotók

Himodon falunapot tartottak szombaton. A Koloszár Dávid Futball Emléktornát követően, Lukácsi Attila a falu polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy délután nem más, mint a FTC Fradi Öregfiúk játékát szurkolhatják végig a nézők.

Vámos Annamária

Sok finom falat is készült a himodi falunapra. Fotók: Németh Ferenc

Jó étvágyat kívánt a főzőcsapatok által készített ebéd elfogyasztásához. A Szárföldi Kemencés Barátok kenyérlángossal és pogácsával, a Himodi Bicskások marhapörkölttel és sült kolbásszal, a mihályi Jót Jóért Egyesület vaddisznópörkölttel várta a nagyérdeműt. Pap Péter, Dukai András és Végh Zoltán pincepörköltet készített, Molnár Béla vargányás krumpligulyást főzött, Mészáros Sándor csülkös babbal örvendeztette meg a rendezvényen résztvevőket.

A himodi ovisok Pacsirta csoportjának műsorát hallgathatta meg a nézőközönség, Napközben ugrálóvár, lovaskocsis falunézés, hot-dog, popkorn és lángos fogadta az ide látogatókat. A Tipp-Topp aranykártyás bohózatot követően a Jó LaciBetyár, majd a dr Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola néptánc csoportja lépett fel.

Fergeteges hangulatról gondoskodott a Kapuvárról érkező fúvós zenekar, amit Bánki József, a Zöld és fehér magazin főszerkesztője elismerő szavakkal illetett. Az FTC Fradi Öregfiúk tagja lapunknak elmondta: - Fantasztikus érzés volt, ahogy Himodon fogadtak minket. A fúvós zenekar pedig szenzáció volt számunkra. Öröm volt látni a gyerekeket feloldódni a zene örömében, aminek erős közösségteremtő ereje van. - fejtette ki a Ferencvárosi Torna Club egykori játékosa, majd folytatta: - A fúvósok zenekara ugyanúgy több generációt képvisel, mint a mi Öregfiúk csapatunk.

Stipkovits Vivien falu apraját nagyját megtáncoltató zenés műsora után a falunap keretein belül adtak át a falu kiválóságainak a nemrég megalapított Himod Érdemes Diákja díjat, melyet Babos Áron, Babos Kincső, Babos Patrik és Mészáros-Nyerges Réka kaptak. Ezt követően a polgármester átadta Himod Szolgálatáért elismerést Szigeti Istvánnénak, nyugdíjba vonult vezető óvónőnek, aki 38 évig szolgálta a himodi óvodát, illetve Bedi Istvánnénak, aki 18 évig volt dada az intézményben.

A báli talpalávalót Németh Martin szolgáltatta a falunapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában