kisalfold.hu podcast

2023.06.24. 05:30

Zord 12 kilométer az ellenfél - Tomi Rocky legyőzné az alpesi tavat szombaton

Hazánk egyik legismertebb parasportolója, a győri Patkás Tomi az idei legnagyobb dobására készül szombaton.

Szeghalmi Balázs

Tomi Rocky pályafutása egyik legkeményebb kihívásával néz szembe szombaton. Fotók: Csapó Balázs

Cápák nem lesznek, de...

A láb nélküli kisalföldi úszó közel egy évtizedes pályafutása során az eddigi egyik legkeményebb kihívással néz farkasszemet most hétvégén. Bár a Boden-tóban nem kell tartani cápáktól, mint tavaly nyár végén az „Alcatraz-szökésnél”, ám az alpesi tó csípős hűvössége, a kellemetlenül erős széljárás egyaránt nehezíti a próbát. Nem beszélve a távról.

Védjegyek – Tomi kocsiján matricák jelzik az eddigi legemlékezetesebb úszásait.

Szintidő és energiapótlás speciális szabállyal

„Úgy kell teljesítenem a 12 km-t, hogy egyetlen mérőponton sem csúszhatok szintidő alá. Bízom benne, hogy tudom majd tartani a tervezett 2 km/órás sebességet, sőt, reményeim szerint ennél picivel gyorsabb is leszek. Ha 5 és 6 óra között végzek a távval, elégedett leszek magammal” – mondta Tomi Rocky, akit ezúttal illusztris személy, a világ egyik legismertebb hosszútávúszója, Mányoki Attila kísér majd a Boden-tóban.

„A német szervezők szabályai szerint az energiapótlásra nagyon kell majd figyelnünk. Az úszóknak ugyanis csak speciális bot segítségével lehet ételt és italt nyújtani a hajóról. Hogy ez ne verseny közben érjen meglepetésként, a kulacs átadását külön gyakoroltuk Attilával” – hallottuk.

Fotó: Csapó Balázs

Úszás Suhajda Szilárd emlékére

„Tavaly november óta több mint 300 km-t úsztam. A kis győri medencében edzések közben négy térdvédőt koptattam el a gyakori fordulók miatt. Várom már, hogy legyőzhessem a Boden-tavat is” – búcsúzott Tomi Rocky. A csupaszív győri sportember a tragikus körülmények között elhunyt magyar hegymászó, Suhajda Szilárd emlékére a közelmúltban 8,9 km-t – a szám a Mount Everestet szimbolizálja – úszott az ikrényi tóban. Akkor 4 óra 8 perc alatt végzett a távval.

Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában