Nyitás szombaton

2023.06.08. 19:30

Tündéreké lesz a főszerep - A Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat fesztivállal indul

Háromhetes fesztivált rendeznek Sopronban június 9. és július 2. között, amelyen a város értékeit mutatják be koncerteken, kiállításokon, színházi előadásokon, sport- és ifjúsági rendezvényeken keresztül.

Papp Fanni

SopronRégmúltra tekint vissza a Soproni Ünnepi Hetek, az első rendezvényt 1932-ben tartották, ahol felhangzott Haydn Teremtés műve. Ettől kezdve – ugyan néhány év kihagyással – megrendezik Sopron ünnepét. Az idei rendezvény szlogenje: „Élvezd a múltat, ünnepeld a jelent, inspiráld a jövőt!” A szervezők célja, hogy hangsúlyozzák az események történelmi és jelenkori vonatkozásait, valamint a közösségi szellemet, amely összeköti a várost, a régiót és az idelátogatókat.

Sopron a történelem, a tehetségek, a zene, a sport, valamint az innováció és a jövő városa. – Hatvanötödik alkalommal rendezi meg Sopron az Ünnepi Heteket, ezen a kultúra minden ágazata felsorakozik. A főszerepbe természetesen a város értékei kerülnek, és bízom abban, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást – mondta el Farkas Ciprián polgármester a rendezvénysorozat tegnapi sajtótájékoztatóján. Seregély Dóra marketingigazgató hozzátette, a rendezvénysorozat során azokat az értékeket igyekeznek bemutatni, amelyek az elmúlt évszázadok óta Sopronban megtalálhatók.

A sokszínű rendezvénysorozatot Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója, Farkas Ciprián és Seregély Dóra ismertette. Fotó: Szalay Károly

A Soproni Ünnepi Heteket a Tündérfesztivál nyitja meg szombaton 10 órától az Erzsébet-kertben. A gyermekfesztivál idei témája a víz lesz, és rengeteg színes, izgalmas és ingyenes játék vár mindenkit. A programsorozat 10 órakor egy felvonulással kezdődik a soproni GYIK Rendezvényháztól, majd a megnyitót az Erzsébet-kertben tartják. A viseletverseny 11 órakor kezdődik, előtte 10.45-kor tudnak a jelmezes jelentkezők regisztrálni a megszokott módon, a Zenepavilon oldalán.

A Zenepavilon folyamatos élő programjai mellett az Erzsébet-kertben több helyszínen folyik a játék, így érdemes körbesétálni és mindent kipróbálni. Eső esetén a Liszt-központban várják a családokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában