51 csapat, 153 tanuló

2023.06.14. 08:06

Tudás és élmények - I. Szigetközi Természettudományi Csapatverseny Mosonmagyaróváron

51 csapat 153 tanulója mérte össze tudását a I. Szigetközi Természettudományi Csapatverseny keretében.

kisalfold.hu

A lipóti Axolotls csapat tagjai, Grósz Gréta, Tóth Bernadett és Beke Jázmin is első helyen végeztek.

A napokban tartották az I. Szigetközi Természettudományi Csapatverseny eredményhirdetését a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban. A versenyt „Between the Islands” névvel a soproni Fizikatúra mintájára a 8. bc osztály rendezte az Öveges-labor jelenlegi és volt dolgozóinak segítségével, Bekőné Wekszli Mária osztályfőnök irányításával. 

A háromfős csapatok akadályverseny formájában, térkép segítségével, állomásról állomásra haladtak a Szigetközi Tájvédelmi Körzetben, a Duna árterében. Az állomásokon fizika-, kémia-, földrajz- és biológia-feladatokat oldottak meg, melyek között kísérleti, mérési és elméleti feladatok is voltak. A célállomásnak a cikolaszigeti Kisvesszősi Kemping adott helyet, ahol a tanulók szülei szabadtűzön készült paprikás krumplival vendégelték meg a részt vevő 51 csapat 153 tanulóját. A versenyző csapatok Mosonmagyaróvárról, a környékbeli településekről és Csornáról érkeztek. 

6–7. osztályos kategóriában a halászi iskola Hidro Jeans csapata, Forró Zsombor, Kovács Blanka és Fazekas Réka végzett az élen, 8–9. osztályos kategóriá- ban a lipóti Axolotls csapat tagjai, Grósz Gréta, Tóth Bernadett és Beke Jázmin szerezték meg az I. helyet, a kossuthos csapatok közül pedig „A kedvenc csapatom” névvel Simon Bence, Csányi Attila és Ocskay Attila lett a verseny győztese. Akik teljesítették a 8 kilométeres távot és a feladatokat, tudásban és élményekben is gazdagodtak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában