Szabadidő

2023.06.24. 15:25

Tour de Szil - Százötvenen tekertek Szilban - fotók, videó

Szil önkormányzata először rendezte meg hagyományteremtő céllal a Tour de Szil elnevezésű amatőr kerékpárversenyt, melyen 150 jelentkező vett részt. Együtt indultak gyerekek és felnőttek egyaránt.

Vámos Annamária

Szombat reggel 9 órakor rajtoltak el az első Tour de Szil Amatőr Kerékpárverseny résztvevői a szili Sacra Velo Kerékpáros Központ elől. A versenyre a 150 nevezési hely hamar betelt. Minden korosztály képviseltette magát a gyerekektől egészen a felnőttekig. A különböző hosszúságú, öt, tizenöt és huszonöt kilométeres távoknak köszönhetően mindenki megtalálhatta a saját teljesítőképességének megfelelőt. Az idő is kedvezett a biciklistáknak, mivel nem volt nyári hőség, csak a szél nehezítette némiképp a haladásukat. A kijelölt ivópontokat irányjelző táblák jelezték, melyeket Sopronnémetiben, Magyarkeresztúron és Zsebeházán alakítottak ki. Gyümölcsöt, szőlőcukrot és vizet tudtak magukhoz venni a versenyzők.

A szervezőtől, Horváth Barbarától tudtuk meg az előzményeket. - Évek óta terveztünk ilyen jellegű programot a 2019-ben épült, biciklisek fogadására, táboroztatására létesített Sacra Velo Kerékpáros Központban. Bárki indulhatott ezen a versenyen, a hétköznapi ember, aki szeret kerékpározni, a szabadban lenni. A program célja a hagyományteremtés mellett a kerékpáros sport népszerűsítése, a sportkedvelők közösségének megerősítése, szórakozási, kikapcsolódási lehetőség biztosítása volt - mondta el lapunknak Horváth Barbara, aki maga is indult a 25 kilométeres távon. - Ahogy látom a felszereléseket, kerékpárokat, vannak profi versenyzőink is. A környékbelieken kívül jöttek Sopronból, Pestről, Pápáról, Győrből, szerte az országból - emelte ki a szervező, majd folytatta - Az öt kilométeres távon inkább a kisebb gyerekek, és az őket kísérő szülők indultak. A hosszabb távokon nagyjából hasonló volt a résztvevői létszám eloszlása. Van egy 2013-as születésű versenyzőnk, aki a leghosszabb távra nevezett be. Ő lesz a nap hőse - Horváth Barbara azzal a gondolattal zárta - Jövőre nagyobbat álmodunk, mert nagy meglepetés volt, hogy ennyien jelentkeztek.

Fotók a kerékpáros versenyről

Zsirai Norbert, aki gyakorlott kerékpározóként cross tracking kerékpárral 25 kilométeren indult a versenyen, megosztotta velünk gondolatait – A széltől nem tartok, a hőmérséklet kiváló. Egy óra alatt tervezem letekerni a távot. Számomra ez hobbi, a részvétel a fontos.

A célba elsőként a leghosszabb távon a férfi kategóriában Bugledits Mihály, a női versenyzők közül pedig Tóth Viktória érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában