Önkéntes munka

2023.06.28. 18:00

Öt helyszínen segítettek a négykarikás dolgozók Győrben az Audi önkéntes napján

Az Audi Hungaria a prémium autó- és motorgyártás mellett mások támogatására és az önkéntes munkára is nagy hangsúlyt fektet. A napokban ecsetet, talicskát, ásót, fúrót ragadtak a vállalat munkatársai, hogy kétkezükkel és a cég anyagi támogatásával jó ügyek mellé álljanak.

Simon Roberta

Forrás: Audi Hungaria Social Day

Az Audi Hungaria munkatársai öt nagy önkéntességi projektet valósítottak meg a régióban az “Audi Social Day” keretében.
Felújították a Győri Vízisport Egyesület startrámpáját, a Máltai Gondviselés Háza belső és külső tereit, a Staféta Diáksport Egyesület tornatermét és öltözőjét, a Győrszentiváni tanösvényt, valamint létrehozták Győr első Adományelosztó Központját, annak teljes logisztikai rendszerével. Ugyanitt adományt is osztottak a rászoruló családoknak.

Egy napon, több ezren segítettek az első, AUDI AG által szervezett nemzetközi önkéntes napján, az “Audi Social Day”-en, melynek keretein belül a négykarikás márka munkatársai világszerte, a vállalat valamennyi gyártótelephelyén egy teljes napon önkéntes munkájukkal segítették a régiójukban élőket. A rendezvény mottója: “Éljük a felelősséget!”. 

A helyi munkatársak a győri Család-és Gyermekjóléti Központ, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézet és a Győr melletti, likócsi Hajléktalanokat Segítő Szolgálat összefogásában tervezett adományközpont megvalósításában vállaltak szerepet azzal a céllal, hogy városi szintre emeljék az adománykezelést. Ehhez az audisok az épület felújításával, adománykezelő rendszer kiépítésével járultak hozzá.
Emellett felújították a győri Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának helyiségeit és környezetét, mely napközihez hasonló módon biztosít foglalkoztatást az ott gondozott fogyatékkal élőknek.
A természetkedvelő audisok a győrszentiváni tanösvény megtisztításában segédkeztek, információs táblákat helyeztek ki, így még teljesebb élményt nyújt a tanösvényi séta.

A nemzetközi önkéntesnap része volt a „plogging” akció is, amely a hulladékgyűjtést és a természetben történő futást, kocogást ötvözi. Így a kollégák egyszerre tettek a saját egészségükért, és környezetük épségéért azzal, hogy a város több pontján gyűjtöttek hulladékot.

A jótékonysági napon kerekesszékes embertársaikra is gondoltak a győri vállalatnál: a „wheelmapping” projekt segítségével egy online térképet készítettek, amelyen az önkéntesek olyan általuk meglátogatott intézményeket, kávézókat, közösségi tereket jelöltek meg, melyek alkalmasak a kerekesszékes közlekedésre. 

Az Audi Hungaria a társadalmi felelősségvállalás jegyében már évek óta számos jótékonysági kezdeményezést támogat a régióban. A vállalat többször szervezett „Jócselekedetek Hónapját”. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat elkötelezett támogatója a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának, a Staféta Diáksport Egyesületnek, az EMBERsÉG DSE-nek, valamint a Máltai Gondviselés Házanak. Ezekkel az együttműködésekkel a győri Audi  a versenysport mellett a szabadidősportot és a fogyatékkal élők sportolását is segíti.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában