Napi 100-150 km a penzum

2023.06.27. 14:20

Kerékpáros zarándoklat Lisszabonba - Már Linz felé tekernek a pannonhalmi bencés öregdiákok

Már a Melk és Linz közötti távon tekernek a bencés öregdiákok, akik vasárnap a Pannonhalmi Főapátságtól, almaterüktől indultak.

Bella Violetta

Pannonhalmáról indult az ötös fogat Portugáliába.

Fotó: Krizsan Csaba

Ahogy korábban megírtuk, Knáb András, Nádudvary Csongor, Szép Levente, Bódy Ágoston és Geri Kolos napi 100-150 kilométert tekernek az elkövetkező negyven napban. A cél Portugália, az augusztus elején induló Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó, ahol Ferencpápával is találkoznak a fiatalok.

Ám a célok tekintetében nem csak földrajzi adatokról és kilométerekről, hanem forintokról és adományokról is kell beszélnünk. Hiszen zsolozsmázó zarándoklatuk jótékony célt szolgál: a Bethesda kórház magatehetetlen kisbetegei számára gyűjtenek a fiúk, két rehabilitációs segédeszközre: egy speciális fürdetőágyra és egy mérlegre.

Az egyelőre öt fős társaságból Münchentől csak négyen tekernek tovább, Geri Kolos ott kiszáll, mert ösztöndíja miatt nem fér bele a negyven napos zarándoklat. A negyvenes szám több szempontból ikonikus szám: negyven évig tartott a zsidó nép vándorlása, amíg Isten az ígéret földjére vezette őket, illetve Jézus maga is negyven napot töltött a pusztában böjttel.

Reméljük, nem csak épségben célhoz érnek a fiúk, de teljesül az 1,2 millió forintos célkitűzésük is a gyermekkórház javára, és a lelkileg is felkészülten érnek oda a 37. Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra.

Élőben ide kattintva követhető az útvonaluk!

Adományokkal segíteni a fiúk céljait, vagy követni a kalandjai­kat a ridetolisboa.hu honlapon és a Kerékpárral Lisszabonba WYD 2023 Facebook-oldalon keresztül lehet. Imaszándékokat is szívesen várnak, melyeket hordozhatnak útjuk során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában