Őrzik az egységet

2023.06.02. 08:59

Elnökük emlékére és Benkő Vica gyógykezeléséért görbültek a szili horgászok botjai

Második alkalommal rendezte meg a szili Győzelem Horgász Egyesület a Lengyel Ferenc Emlék Horgászversenyt szili bányataván. Az egyesület alapítójának emléke előtt hajtanak fejet ilyenkor a sporttársak.

Cs. Kovács Attila

A győztes Varga Zoltán a tórekordnak számító ponttyal.

A szili Győzelem Horgász Egyesületet 1978-ban alapították meg. A kezdetektől haláláig, 2020-ig Lengyel Ferenc látta el az elnöki feladatokat. Szívügyének tekintette a szervezet működtetését,és mindent megtett a horgásztársakért, illetve a kezelésükben lévő tavakért. 2020-ban elhunyt, de az egyesület tagjai nem felejtik el. Emlékversenyt szerveztek ismét a tiszteletére, amelyre negyvenen neveztek. Idén jótékony céllal gyűjtöttek is a horgászok. 

Sebestyén Gusztáv titkár elmondta: a versenyt felnőtt kategóriában egy tórekordnak számító, 18,8 kilós ponttyal Varga Zoltán nyerte meg. Az ifiknél Borbély Zétény Márk lett az első. A versenyen emléktáblát is avattak a néhai elnök tiszteletére, amelyet Gats Mihály plébános szentelt fel. Lengyel Ferencné családja nevében köszönte meg, hogy férjét a társak megőrizték jó emlékezetükben. 
„Lengyel Ferenc több mint negyven évig vezette egyesületünket. Az, hogy ma is működik, nagyban köszönhető neki. Erre emlékezünk minden évben” – jegyezte meg Sebestyén Gusztáv. 
A versenyzők a pázmándfalui kislány, Benkő Vica gyógykezelésére gyűjtést is rendeztek. A befolyt összeget a kónyi polgárőrök juttatják el szüleinek. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában