PH-Érték premier

2023.05.12. 21:18

Terasznyitó est Győrben - A Pannonhalmi borvidék hat borásza mutatta be a legújabb fehérborukat - fotók, videó

A Pannonhalmi Borterasz és Borbár pénteki terasznyitó estjén mutatta be a Pannonhalmi borvidék hat borásza a közösségi bormárkájuk legújabb termékét, a PH-Érték néven ismert fehérbor házasításuk 2022-es évjáratát.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Korábban soha nem látott együttműködés indult útjára még 2017-ben a Pannonhalmi-borvidéken, ugyanis hat helyi borász döntött úgy hogy összefog és létrehoz egy közös, közösségi bort.

- A Pannonhalmi Borvidék Magyarország egyik legkisebb történelmi borvidéke, ugyanakkor arányaiban a legtöbb új telepítésű dűlővel rendelkezik. Friss és üde. Az összefogás igazi erőpróbája a közös bor koncepciójának megfogalmazása, majd a bor elkészítése volt. 2018-ban kóstolhatták először a PH-Érték fehérbor-házasítást -hangzott el.

A tegnapi esten először adatott meg az a lehetőség, hogy a részvevők megkóstolhatták mind a hat (Ács-Herold-Hangyál-Tar-Pécsinger-Pannonhalmi Főapátság), a borvidékre jellemző közösségi bort. Az egységes arculat, márkanév és stílus mögött azonban a hat különböző borász megpróbált picit az egyéniségéből is belecsempészni az általa készített borházasításba. A PH-Érték Premier fényét emelte az Aktuális Egyenleg fellépése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában