Diáksiker

2023.05.18. 07:50

Országos versenyt nyertek a csornai csukásosok

Komoly szakmai versenyen bizonyultak legjobbnak a csornai Csukás-iskola diákjai a közelmúltban. Egy gépészeti versenyt nyertek meg Jánoshalmán.

kisalfold.hu

A Csukás diákjai bizonyultak a legjobbnak a versenyen. Balról: Farkas Botond, Horváth Szilárd és Gurdon Csaba. Fotó: Csukás-iskola

Országos versenyt nyertek a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola diákjai. A harminckettedik Dr. Szabó Gusztáv Országos Gépészeti Emlékversenynek Jánoshalma adott otthont a közelmúltban.

A verseny névadója, dr. Szabó Gusztáv (1879–1963) a XX. század elismert gépészmérnöke, a MÁV és a Műegyetem kiváló szaktekintélye, utóbbinak dékánja és rektora is volt. Különösen a mezőgazdaság műszaki fejlesztése és szabványosítása terén végzett kiemelkedő munkát, tudományos alapokat teremtett a hazai traktorgyártás számára. Az emlékére rendezett országos versenyen ennek megfelelően különböző, elméleti és gyakorlati gépészeti feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Idén tíz iskola diákjai mérték össze tudásukat.

Elsőként a gyakorlati feladatokban versenyeztek: többek között KRESZ-totó, alkatrész készítése műszaki rajz alapján kézi forgácsolási eljárással, alkatrész- és szerszámfelismerés, traktoros ügyességi fel- adatok is szerepeltek a teendők listáján. Másnap a diákok elméleti tudásukról adhattak számot, ezután a neves szakemberekből – a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem munkatársaiból – álló zsűri értékelte a teljesítményeket.

Az első helyezést a Csukás- iskola tizenegyedikes tanulói szerezték meg: Farkas Botond, Gurdon Csaba és Horváth Szilárd. Felkészítő tanáruk Festő László volt.

A Csukás diákjai bizonyultak a legjobbnak a versenyen. Balról: Farkas Botond, Horváth Szilárd és Gurdon Csaba. Fotó: Csukás-iskola

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában