A nap legszebb története

2023.05.09. 17:55

Melegszívű kónyi gyerekpolgárőrök segítenek nagybeteg barátjukon, Vicán - fotók

Két kónyi gyerekpolgárőr egyedi kezdeményezéssel állt elő a közelmúltban, hogy egy beteg kislányon segíthessenek: Kovács Doroti és Lukács Gábor a festményeiket ajánlották fel árverésre, hogy a befolyt összeggel támogathassák Benkő Vica gyógyítását. Egyelőre csak a polgárőrök licitál­hatnak.

Cs. Kovács Attila

Gábor és Doroti a felajánlott képekkel. Fotó: Cs. Kovács Attila

  • Kovács Doroti és Lukács Gábor kónyi gyerekek.
  • Képeiket ajánlották fel árverésre, hogy nagybeteg barátjukon, Vicán segíthessenek. Első körben rábaközi polgárőrök licitáltak, és nyolcból öt rajz és festmény már elkelt. Fotó: Cs. K. A.

A Csorna-Kapuvár járási polgárőr-egyesületek ismét megmutatták, hogy nagy családként működnek és képesek az összefogásra bármilyen jó ügy érdekében. Nemcsak a felnőttek, de a legkisebbek is szép példával járnak elöl. A napokban két kónyi gyerekpolgárőr tett felajánlást azért, hogy segíthessék kis barátjukat a gyógyulásban. A pázmándfalui Benkő Vica leukémiával küzd, neki üzennek a rábaközi polgárőrök.

Kovács Doroti 14 éves, unokatestvére, Lukács Gábor 10 esztendős. Családjaikban minden a polgárőrség körül forog. Nagyszüleik a kónyi egyesület vezetői, illetve a Csornai és a Kapuvári járás koordinátorai, szüleik oszlopos tagjai a mozgalomnak. Kiskoruk óta azt látják, hogy mennyire fontos odafigyelni másokra. Képeiket, festményeiket ajánlották fel árverésre Vica gyógyulásáért. Csányi-Kovács Beatrix, Doroti édesanyja, Gábor keresztanyja mondta el a történetet a Kisalföldnek.

Csányi Gáborné járási polgárőrtitkár, a nagymama és Lukács Lívia, Gábor édesanyja büszkék rá, hogy a gyerekeket megérinti mások tragédiája, és igyekeznek segíteni. Fotó: Cs. Kovács Attila

– Vica családjához a nagyszülőkön keresztül fűz bennünket ismeretség, és amikor megtudtuk, hogy nagyon beteg, törni kezdtük a fejünket, hogyan segíthetnénk. A gyerekek látták, hogy tanakodunk, és ők rögtön találtak megoldást. Doroti nagyon szeret festeni, videókat néz, onnan lesi el a fogásokat, és sokat gyakorol. A hobbi keresztfiamra, Gabeszra is ráragadt, ő is szívesen alkot. Arra gondoltak, adjuk el képei­ket, és a befolyt összeget ajánljuk fel Vicának. Persze a festmények nem művészi értékük miatt jelentősek, hanem azért, mert két kisgyerek fontosnak érzi, hogy így segítsen. Bíztunk a rábaközi polgárőrökben, és tudtuk, hogy számíthatunk rájuk – fogalmazott Csányi-Kovács Beatrix.

A szülők a járási polgárőr-egyesületek közös közösségi oldalán hirdették meg a kezdeményezést. Az ajánlatok máris érkeznek a képekre, nyolcból ötnek már van gazdája. – Első körben polgárőrök veszik meg a képeket, és meglátjuk, hogy később hogyan tudjuk kiterjeszteni az akciót. Csányi-Kovács Beatrix a kis Vicáról elmondta: nagy harcot vív a kislány, állapota változó, de nem adja fel.

– Nagyon erős, csodálatos kisgyerek. Sajnos a harcban jelenleg fogyóban van a muníciója. Az anyagi támogatás mellett nagy szüksége van vérre. Az irányított véradást is meghirdettük a bajtársak között – jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában