Értelmileg Sérültek és Segítőik

2023.05.25. 16:46

Különleges élmények az értelmileg fogyatékossággal élőknek a győri állatkertben - fotók, videó

A Xantus János Állatkert 2000 óta ad minden évben helyet és támogatást az Értelmileg Sérültek és Segítőik Gy-M-S Megyei Egyesület tagjainak és az erre a napra az ország más részeiről is érkező, értelmileg sérültséggel élők számára. A több mint ezer érdeklődőt vonzó rendezvényt csütörtökön szervezték meg a győri állatkertben, a közelgő gyermeknaphoz kapcsolódva.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Az állatkert és az egyesület minden évben, így ezúttal is közösen készült külön programokkal az értelmileg sérült látogatóknak. Nem csak az állatkert lakói, de a csillámtetkó, lufihajtogatás is elvarázsolta a részvevőket. Több, helyi tájegységi összefogásból pedig fagyit is osztottak a jó időben.

A megnyitón Tóth Jánosné, az ÉSSE kommunikációs munkatársa, korábbi elnöke elmondta, hogy huszonharmadik éve szervezik meg az állatkerti gyermeknapot. Mint mindig, most is nagy várakozás előzte meg a programot és az adományozóknak köszönhetően ismét egy felejthetetlen élmény részesei lehettek.

Mielőtt útnak indultak volna a csapatok felfedezni a hatalmas parkot, dr. Pergel Elza alpolgármester, Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő, dr. Pető Péter, a vármegyei közgyűlés alelnöke és a rendezvényt támogató egyesületek képviselői szóltak a jelenlévőkhöz.

Az állatkerti gyereknap ismét felejthetetlen élményt adott a résztvevőknek, hiszen testközelből is találkozhattak az állatokkal. A legbátrabbak nyakukba vették a kígyókat, pókokat, hüllőket simogattak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában