Figyeljünk a kerékpárosokra!

2023.05.25. 20:51

Közös biciklizéssel a biztonságért: út a győri ipari parkba két keréken - videó, galéria

Közös biciklizéssel hívták fel a figyelmet a biztonságos kerékpáros-közlekedésre csütörtökön a megyeszékhelyen. Majorné Bajnok Eszter rendőr százados, a Győri Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottságának titkára és Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezetének vezetője ismét „bebiciklizést” tartott.

Dániel Viktória

Az akció résztvevői a rendőrség Szövetség utcai épületétől indultak ki az ipari parkba. Fotó: Rákóczy Ádám

Fotó: Rákóczy Ádám

Ezúttal Gyárváros területén kerekeztek, ezzel megmutatva, hogy ez a rész is kerékpározható. A csapat a Szövetség utcai rendőrségtől indult, és kikerekeztek az ipari parkba. Visszafelé pedig a régi Szent István úton közlekedtek. 

 

– Elsődleges célunk, hogy megmutassuk, ha valaki akar, biztonságosan ki tud kerékpározni az ipari parkba – mondta el Tömböly Tamás. – Ezzel is motiválva az itt dolgozókat, hogy közlekedjenek kerékpárral, valamint a munkaadókat is, hogy biztosítsák az ehhez szükséges feltételeket, öltözőt és biztonságos biciklitárolót. 

Emellett az autósok figyelmét is igyekeztek felhívni a bringásokra az akcióval.

– Ez számomra is hasznos tapasztalat, hisz most, csúcs­időben közlekedve láthatom, mennyire türelmesek az autósok a kétkerekűsökkel, valamint hogy ennek a városrésznek mik a kerékpáros-sajátosságai – mondta el Majorné Bajnok Eszter. – Az utóbbi időben emelkedett azoknak az eseteknek a száma, ahol biciklis volt az okozó, eddig többségében részesei voltak az ilyen eseteknek, most azonban körülbelül fele-fele arányban ők a vétkesek. Ezért fontos, hogy ők is figyelmesen közlekedjenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában