Online forduló

2023.05.20. 19:24

Hangzó Petőfi Vers- és prózamondó verseny

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepelve a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér magyarországi és határon túli magyar diákok és felnőttek számára hirdette meg a Hangzó Petőfi Vers- és prózamondó versenyt.

Dániel Viktória

Az első fordulót online rendezték, a jelentkezőknek videót kell beküldeniük saját, rögzített versmondásukról.  

Pénteken és szombaton pedig itt Győrben rendezték a döntőt, amin a legjobbak személyesen vettek részt. Itt Petőfi két különböző karakterű versét-, illetve prózáját kellett előadniuk, valamint egy választott verset a Petőfi Győrben program számára írott kortárs költők alkotásai közül.  

Az produkciókat neves zsűri értékelte. Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke, a zsűri elnöke Dr. Jánosi Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Napló Kiadó irodalmi vezetője, Bende Ildikó
színművész, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja Dr. Horváth Sándor Domonkos író, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, Gracza Virág színész, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér munkatársa. Az indulókat három kategóriában díjazták és több különdíjat is kiosztottak.

I. korcsoport

1.Szijártó Luca 
2. Markos Krisztián Zsolt 
3. Czajlik Csongor és Nagy Máté 

Különdíj: Balázs Alexandra és Csapó Miklós

II. korcsoport

1. Brener Bíborka 
2. Nagy Vajk Zsolt 
3. Nagy Tímea Zsóka 

Különdíj: Gyenese Szulamit, Szakács Boglárka, Vasics Bertalan

III. korcsoport

1. Varga-Bodó Anita 
2. Novák Olivér 

Különdíj: Pillér Virág Panna 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában