Tavaszi cicaboom

2023.05.07. 11:08

Egyre nehezebb a segítőknek - Naponta vinnék az árva vagy újszülött cicákat a győri Puha Praclikhoz

Itt a tavasz és áprilissal beindult Győr-Moson-Sopronban is a babyboom. Sorra kerülnek néhány napos, vagy hetes apróságok az állatvédő egyesületekhez, menhelyekhez. A Győri Puha Praclik Egyesület is egyre nehezebb helyzetbe kerül, ugyanis ismét megtelnek a helyek cicacsaládokkal.

Simon Roberta

Sorra érkeznek a néhány napos kölyökcicák - Nehéz időszak elé néz a Puha Praclik Egyesület.

Fotó: Rákóczy Ádám

 A 2018-ban civil csoportként indult, majd egyesületté vált Győri Puha Praclik önkéntesei szerencsésnek tartják magukat, mert több ideiglenes befogadó segíti a munkájukat. Nélkülük talán nem is bírnák ezt az időszakot, amikor szinte mindenhol leellenek a vemhes macskák.

- Napi szinten többen keresnek meg bennünket, hogy segítsünk. Sokan cicákat szeretnének hozni, alig pár napos babákat és még szoptató anyamacskákat. Sajnos a férőhelyek száma és az anyagi fedezetünk korlátozott. Egyre megterhelőbbek lelkileg és fizikálisan is csapatunk napjai - emelte ki Rikovics Anita az egyesület alelnöke. Viszont lehetőségeikhez mérten mindig, mindenkinek igyekeznek segíteni. - Folyamatosan törjük a fejünket, hogy hol tudunk még helyet felszabadítani, de amint sikerül, néhány órára rá már új lakók érkeznek - tette hozzá Anita.

A Puha Praclik Egyesület jelenleg több mint húsz apróságról gondoskodik, a közel 100 felnőtt macska mellett. Ez a szám folyamatosan növekszik, így nagy segítség lenne számukra bármilyen támogatás, legyen az anyagi, eledelcsomag vagy ideiglenes befogadó.

Az anyamacska nélküli piciket három óránként cumiztatják. 
Fotó: Rákóczy Ádám

- Néhány napja, este fél tízkor jött az üzenet, hogy egy fészerben találtak egy pici cicát. Jó ideje hangosan sírt, mamája sehol, így feltételeztük, hogy órák óta nem evett. Polgár Vera, az egyesületünk elnöke megetette, átmelegítette, megtisztította. Azóta az egyik ideiglenes befogadónk gondozza - mondta el Rikovics Anita, majd egy másik történetet is elmesélt.

- Egyik délután megint kérés érkezett egy olyan helyről, ahol már többször megfordultunk a nem megfelelő állattartási körülmények miatt. Reggelre odaellett egy macska, de nem ment vissza a kölykeiért. Az apróságok kihűlve, rossz állapotban voltak. Csapatunk tagja, Mirjam azonnal a kicsik segítségére sietett - fejtette ki az alelnök, aki még számos hasonló esetet tudna említeni.

A közel 100 felnőtt macska mellett több mint húsz apróságról gondoskodnak.
Fotó: Ráóczy Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában