18 zsák szemét

2023.05.24. 11:32

Az Öreg-Duna dunakiliti szakaszán takarítottak a hagyományőrzők

A mosonmagyaróvári Tengri Íjász és Hagyományőrző Egye­sület immár tizenegyedik alkalommal végzett tavaszi nagytakarítást az Öreg-Duna Rajka–Dunakiliti közti szakaszán, amihez segítséget is kaptak.

Mészely Réka

Tamás Gyula, Földes József, Cseh Zoltán és Tamás Szabolcs 22 zsák szemetet szedett össze Rajka és Dunakiliti között a tavak mellett.

– Erre szükség is volt, mert amit az előzetes bejárásnál tapasztaltunk, az rendkívül elszomorító volt. A tájegység egyik legszebb része az ún. Ördögszigeti-tavak. Csak ezen az egy helyen 18 zsák szemetet szedtünk össze. Meg is beszéltük, hogy figyelőszolgálatot szervezünk, és amennyiben ilyen dolgokat tapasztalunk, azt azonnal jelenteni fogjuk a környezetvédelmi hatóságok felé. Egy komolyabb bírság talán jobb belátásra bírja az ilyen embereket – hangsúlyozta Bognár Árpád, a Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki úgy tapasztalja, hogy évről évre több a szemetelés. 

Ennek egy részét egyébként kétségtelenül a víz „fentről” hozza, tehát Szlovákia, illetve Ausztria felől. Az elnök külön köszönetet mondott Kránitz Bélának, a dunakiliti Vadvíz Kemping vezetőjének a szemét elszállításáért, továbbá Cseh Zoltánnak, Tamás Gyulának, Tamás Szabolcsnak és Földes Józsefnek, akik szintén aktívan kivették részüket a munkából. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában