A mindennapi életről tanultak

2023.04.17. 15:23

Nagyszentjánoson ismerhették meg a gönyűi fiatalok, hogy honnét és hogyan kerül a dobozokba a tej

Barki Andrea

Forrás: Ifjú Gönyűiek Közössége

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közösségének (IGK) tagjai a nagyszentjánosi szarvasmarha telepet látogatták meg. Buthi Viktória és Bakó Emőke telepvezető vezetésével megnézték a szarvasmarhák ápolását, takarmányozását, és az állattenyésztésnél keletkező biomasszára alapozva létrehozott két 0,5 megawatt elektromos teljesítményű biogáz üzemet. 

Forrás: Ifjú Gönyűiek Közössége

"Benézhettünk a fejési műveletekhez, végig kísérhettük a tej útját egészen a tartályba helyezésig. Érdekes volt megtudni, hogy a fejlett robotikával történő fejéshez a tehenek önként vonulnak be a robotba, mert itt olyan takarmányt kapnak pluszban, ami ízlik nekik. A gyerekeknek főként az újszülött bocik megtekintése okozott örömöt"

A gazdaság dolgozói kakaóval, üdítővel, péksüteményekkel is megvendégelték a csapatot. A nap fénypontja volt, amikor a szinte még új traktorral utazhattak egy kört. 

Forrás: Ifjú Gönyűiek Közössége

A fiatalok most már tudják, hol és hogy készül a tej.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában