Országos legóverseny

2023.04.01. 08:46

Legós forradalom: a Civitas Fidelissima csapata harmadik lett - videó, fotók

Az országos legóversenyen 3. helyezést ért el a Civitas Fidelissima 1848 csapata. A feladat szerint 1848. március 15. eseményeit kellett megépíteni, és erről egy kisfilmet készíteni. A versenyen több mint 250 diák vett részt, a zsűri 53 legóalkotást pontozott.

Bódvai Ildikó

A díjátadó ünnepségen Barcza Attila (jobbra) és Dobsa Dávid képviselte a Civitas Fidelissima 1848 csapatát.

A Civitas Fidelissima 1848 csapata a Nemzeti Múzeumot, a Pilvax kávéházat, a Landerer Nyomdát és Táncsics Mihály börtönét építette meg, valamint az épületekhez kötődő forradalmi eseményeket is igyekezett ábrázolni. A soproni kötődésű fiatalok – Barcza Attila (Nagycenki Széchenyi Általános Iskola), Dobsa Dávid (Berzsenyi-gimnázium, Líceum), Rajczi Áron (Szent Orsolya-gimnázium) és Tóth Mihály (Hunyadi-iskola) – harmadikak lettek, az első helyet az Ibrányi Huszárok, a másodikat a Legó Ifjak szerezték meg. 

Videón az alkotás

– Közösen találtuk ki, hogy milyen épületeket készítsünk és mi legyen a tematika. Négy darab ötvenszer ötven centiméteres táblát használhattunk, abból kettőt a fő motívum, a Nemzeti Múzeum foglalt el, egyet a Pilvax kávéház. A Landerer Nyomda és Táncsics börtöne egy épületben kapott helyet, a belső berendezéseket cserélni lehetett – beszélt a részletekről Dobsa Dávid. A fiúknak a legó mellé egy videót is készíteni kellett, amin szóban bemutatták az épületeket és a nap jelentősebb eseményeit. A 12 pont és a Nemzeti dal egy-egy részlete is elhangzott. A vágást és a komolyabb szakértelmet igénylő munkát Rajczi Áron végezte, fiatalabb társai a narrációt adták hozzá. A zsűri elsősorban az építmény összetettségét, a kreativitást pontozta. 

A díjátadót Nyíregyházán tartották. A helyszínválasztás nem véletlen, ugyanis itt található a dán tulajdonú Lego Csoport magyarországi gyára. A győztes csapatok értékes legócsomagokat kaptak és egy kiállítás keretében bemutathatták versenyműveiket a nyíregyházi Kállai-gyűjtemény területén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában