Olvasni jó!

2023.04.04. 21:17

Könyvajánló a húsvéti ünnepekre

Egy csokorba gyűjtötte a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a húsvéti témakörhöz kapcsolódó irodalmat, zenét, kézműves foglalkoztató köteteket a könyvtár gyűjteményéből, segítséget nyújtva a könyv választásban.

kisalfold.hu

Húsvétkor, a kereszténység legnagyobb ünnepén, Jézus kereszthalálára, feltámadására és az ember megváltására emlékezünk. Mindez összekapcsolódik a tavaszvárással, pogány eredetű és népi hagyományokkal is. A sokrétű, összetett szimbolikájú és eltérő hagyományokat magába foglaló ünnep a karácsonyhoz hasonlóan a családok életének is jeles eseménye.

Húsvét a szépirodalomban

 

Húsvét a keresztény hagyományokban

 

Húsvéti készülődés

 

Hang- és médiatári válogatások húsvétra

A húsvét évszázadokon keresztül jelentette az elcsendesedést követő megújulás ünnepét, ami számos zeneszerzőt is megihletett. A szenvedéstörténetet és a feltámadást feldolgozó művek átszövik az egész zeneirodalmat. A passió – Jézus Krisztus szenvedésének és halálának elbeszélése – a reformáció korától számtalan zeneműben megjelent, s azóta is sokféle formában dolgozták fel a húsvét misztériumát. A megannyi „húsvéti zene” közül válogatásunk tartalmaz oratóriumot, kamarazenét, operát, szimfonikus művet egyaránt.

 

Húsvéti válogatás gyerekeknek

A húsvét a legtöbb gyerek számára a locsolkodás, a húsvéti nyuszi és a csokitojások háromszögében telik. Számukra is ajánlunk megzenésített verseket, hangjátékokat, vidám animációs filmeket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában