Jótékonysági futás

2023.04.23. 11:48

Gyerekeknek szánt lélegeztetőgépért álltak rajthoz a futók Győrben - Fotók

Jó hangulatú futófesztivál egy nemes cél érdekében.

kisalfold.hu

Fotó: Szabó Gabriella

A Lélegzet kampány keretében első alkalommal szervezett Fuss a Struccal! címen jótékonysági futófesztivált a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány vasárnap az Aranypart II-n. Az alapítvány célja egy új, a legkisebbek lélegeztetésére is alkalmas lélegeztetőgép vásárlása a gyermek intenzív osztály részére.

A kitűzött cél 12 millió forint összegyűjtése, amiből cikkünk megírásakor 3 873 ezer forint teljesült.

Több távon is rajthoz állhattak mindazok, akik beneveztek a futásra 

Indulni lehetett az 1 kilométeres gyerekfutáson. A 4 kilométeres távon a futás, nordic walking, gyaloglás szerelmesei indulhattak. Az edzettebb futók a 7, 14 kilométeres távot, vagy akár félmaratont is teljesíthettek. A félmaraton trióban pedig a háromszor 7 kilométeres távon háromfős csapatok vehettek részt.

A közös bemelegítés után kilenc órakor rajtoltak el a gyerekek, majd fél órával később a félmaratont, maraton triót futók állhattak a rejtvonalhoz. Őket követték a 4 kilométeres táv indulói.

Mindenki, aki előzetesen regisztrált, egy egyedi, kézműves befutó érmet vehetett át a táv teljesítése után.

A szervezők külön díjazták az egyéni távok (4 km futás, 7 km, 14 km és félmaraton) első három helyezettjét, ezen belül is külön a nőket és a férfiakat, az első 3 csapatot, és külön a leggyorsabb egészségügyis csapatot is. A gyerektávon csak a 10 év alattiak részesültek külön díjazásban.

A Lélegzet kampányról:

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Gyermekintenzív Osztályának lélegeztetőgépet szeretnének beszerezni, ezért a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány kampányt indított Lélegzet címmel, melynek célja, hogy a győri gyermekintenzív osztályt segítsék ennek megvásárlásában.

A 6 ágyas osztály a teljes régió gyermekintenzív ellátását biztosítja, évente az osztályon mintegy 300 kritikus, illetve súlyos állapotú gyermek gyógyul. A gyermekintenzív osztály azért igényel speciális felszerelést, mert a 3 kg-os újszülöttől kezdve a mintegy 100 kg, felnőtt méretű gyermekek ellátásáig is ugyanazt a magas színvonalat kell biztosítani. A lélegeztetőgép alapfelszereltség, minden intenzív ágy mellett ott a helye, s a kis betegek számtalan ok miatt kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy légzésüket támogatni kell. A lélegeztetőgépek közül is sajnos speciális és ezért drágább is az, amelyik a kis súlyú csecsemők lélegeztetésére is alkalmas.

Ha szeretné támogatni a lélegeztetőgép beszerzését, adományát eljuttathatja átutalással a 10960008-00000011-42980001 számlaszámra az Alapítvány Unicredit Banknál vezetett számlájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában