Közösségi élményt nyújtanak

2023.04.12. 12:00

Bemutatkozik mind a 11 városrész Győrben - galéria

Egy uniós pályázat segítségével mutatja be a városrészeket a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. A program­sorozat szórakoztató családi élményeket kínál a győrieknek egészen június végéig. Az országosan ismert fellépők mellett helyi művészek is szerepelnek a rendezvényeken.

Ollári Gergely

Szabadhegy egyike azoknak a városrészeknek, amelyek már bemutatkozhattak a programsorozatban. Fotó: Huszár Gábor

„A kohézió és identitás fejlesztése Győr városában” című TOP-os pályázat segítségével mutatja be a városrészeket a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. Dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató szerint a nyertes konzorcium elsősorban közösségi élményeket nyújt a győri családoknak. 

A programsorozatban Győrszentiván, Szabadhegy, Likócs és Nádorváros már bemutatkozott. Összesen tizenegy városrész várja az érdeklődőket, a rendezvények minden korosztálynak szólnak. Emellett két külön esemény is lesz majd a projekt keretében. 

– A kézműveskedés, arcfestés és ugrálóvár mellett koncertek és bemutatók teszik felejthetetlenné a városrészi napokat – fogalmazott lapunknak dr. Horváth Sándor Domonkos. 

Legutóbb Nádorvárosban találkozhattak a győriek, a további programok a Belvárosban a Széchenyi téren, a Herman Ottó utcában a vásárcsarnok előtt, Gyárvárosban a jégpályánál, Marcalvárosban a cirkusztéren, Adyvárosban a tóparton lesznek. A szervezők nem feledkeztek meg a Radó-szigetről sem, ahová szintén vonzó programokkal készülnek. 

– Az országosan ismert fellépők mellett helyi művészek és előadók is megjelennek a koncerteken. Fontos a Győrhöz való kötődés, a vendégelőadók közül többen az elmúlt években vagy évtizedben költöztek a városba. Színpadra áll Venczel-Kovács Zoltán, Sík Frida, Mohácsi Attila, Nagy Balázs, Dallos Bogi, valamint a Hoppáré zenekar – tette hozzá az igazgató. 

A tizenhárom rendezvényt – melyek költsége 85 millió forint – bűnmegelőzési és sportbemutatók egészítik ki. A igazgató szerint vannak források, amelyekkel további programokat is tudnak nyújtani a győrieknek. 

Hozzátette: folyamatosan keresik a hasonló rendezvényeket támogató pályázatokat, a Nemzeti Kulturális Alapnak köszönhetően pedig Petőfi Sándorról is méltóképp megemlékezhet idén a város. 

A Petőfi-konferenciát már megtartották, az eseményről szóló kötet hamarosan megjelenik. A költőről felkért alkotók írnak verseket, amelyeket együttesek zenésítenek meg. Végül a programok sorából nem hiányozhat egy nagyszabású vers- és prózamondó verseny sem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában