A mentők segítették a világra

2023.04.03. 13:26

A nappaliban született meg Eliza Mosonmagyaróváron

Húsvét vasárnap helyett egy héttel korábban érkezett meg a Pintér család második gyermeke. Már nem volt idő az anyukát bevinni a győri kórházba, így a család otthonában segítették világra a mentők.

Mészely Réka

Forrás: Pintér család

3660 grammal, 49 centivel született a Pintér család második gyermeke, Eliza. A kislányt húsvét vasárnapra várták, de egy héttel hamarabb, sietve érkezett: mégpedig a nappaliban segítették a világra a szakemberek.

A boldog nagypapa, Gábor Miklós értesítette az örömhírről szerkesztőségünket: megszületett kislány unokája és nem is akárhol, a nappaliban! A Kisalföldön keresztül szeretett volna köszönetet mondani a gyors és szakszerű segítségért. Természetesen a boldog anyukát, Pintér Hajnalkát is megkerestük, akit telefonon értünk utól a győri kórházban.

– Második gyermekünket, Elizát április 9-re vártuk. Éppen vasárnap töltöttük a harminckilencedik hetet. Éjjel kettőkor ébredtem meg a fájásokra, melyek a mentők kiérkezéséig sűrűsödtek. Két mentőkocsi és az ügyelet is kijött, a szakemberek arról döntöttek, hogy már nincs idő kórházba menni a fájások miatt, mert valószínű, hogy már a mentőben megszülnék – avatott be Pintér Hajnalka.

Az események valóban hamar zajlottak: 3 óra 25 perckor érkezhetett az első mentőautó és 30 perccel később már meg is született Eliza. A köldökzsinórt a boldog nagymama, Gáborné Kaló Hajnalka vágta el. Történt mindez a család nappalijában, miközben a nem kis felhajtást a nagytesó, a hároméves Ármin végigaludta.

A picit a győri kórházba szállították és nem sokkal utána az édesanyát is. Mindketten jól vannak, 48 órán belül várhatóan hazatérhetnek mosonmagyaróvári otthonukba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában