Harkályok támadták meg

2023.03.15. 22:04

Megújult az árpási kereszt

Felújították az árpási temető nagykeresztjét. A fafeszületet az utóbbi időben a harkályok károsították.

Cs. Kovács Attila

A kereszt ismét eredeti helyén áll a sírkertben. Fotó: Cs. K. A.

Rossz állapotba került az árpási temető nagy fakeresztje, a helyiek nem halaszthatták tovább a felújítását. Nem is akarták, így összefogással sikerült a feszületet meg­menteni. 
Szabóné Kovács Alice polgármester elmondta: az önkormányzat és az Árpási Faluvédő Egyesület együttműködése volt az értékmentés. 
Hogy a keresztet mikor állították, ma már nem nagyon deríthető ki. A legidősebb helyiek is úgy emlékeznek, hogy már az ő gyerekkorukban is ott állt a sírkert közepén. 
„Az utóbbi években harkályok támadták meg, muszáj volt intézkednünk. Megrendeltük a faanyagot, miközben a faluvédő egyesület jelezte, hogy a felújítás költségeit fedezik. Megbíztunk egy vállalkozót, aki elvégezte a munkát. Remélem, így megint hosszú ideig állhat eredeti helyén” – fejtette ki a polgármester, és hozzátette: a temetőben nemrég urnafalat építettek és a kerítés egy részét cserélték ki a Magyar Falu Program ötmillió forintos támogatásával. A közeli tervek között a kapu felújítása szerepel, illetve idővel majd a ravatalozót szeretnék kor­szerűsíteni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában