Örömíjász találkozó

2023.03.08. 18:39

Íjászok találkoztak és versenyeztek Farádon

Hagyományos rendezvénye Farádnak az Örömíjász Találkozó, melyre a régió minden részéből érkeznek versenyzők. Legutóbb százharmincan neveztek be, a szervezők hét kategóriában hirdettek győzteseket.

kisalfold.hu
A régió minden részéből érkeztek versenyzők a farádi találkozóra.

Tizenharmadik alkalommal rendezett Örömíjász Találkozót a farádi Hanyi Táltoscsikók Íjász és Hagyományőrző Egyesület. Az érdeklődés idén is nagy volt, az összejövetelt a helyi közösségi ház és lovaspálya területén tartották. A régió egész területéről érkeztek érdeklődők, köztük sokan visszajárók. 

A találkozót Szalai Zoltán, Farád polgármestere nyitotta meg. Örömét fejezte ki a községvezető, hogy a falu jó hírét minden évben messzire viszi az íjászok rendezvénye. Ezután Hanvay Enikő evangélikus lelkész kért áldást a résztvevőkre. A szervező egyesület nevében Csombók Imre elnök köszöntötte sporttársait és részletezte a szabályokat. 

A közel 130 íjász 24 változatos célnál mérhette össze tudását, kitartását és ügyességét. Nagy sikert aratott az élő-mozgó lóhátról történő célba lövés, amely összefogás eredményeként a Rábatamási Lovas Egyesület, Boda István és csapata jóvoltából jöhetett létre. Manó, gyermek, ifjúsági, felnőtt, szenior tradicionális, longbow, valamint vadászreflex íjfeszítő kategóriákban hirdettek győzteseket, akiket „Hanyi Táltoscsikók” emblémával díszített érmekkel díjaztak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában