Baráti és szakmai beszélgetések

2023.03.19. 07:56

Három év kihagyás után ismét vállalkozók és iparosok báloztak Lövőn

Három év kihagyás után ismét megrendezték Lövőn a több évtizedes múltra visszatekintő iparosok és vállalkozók bálját.

kisalfold.hu

Lövői Gergely, Pénzváltóné Derdák Andrea, Tischlerné Németh Noémi, Szalay Szabolcs, Egresits Ingrid és Kiss Ferenc szervezők köszöntötték a vendégeket. Fotó: Nagy Katalin

A rendezvényen nemcsak helyi, hanem környékbeli és soproni vállalkozók is részt vettek. A szervezők jövőbeli célja még több vállalkozót megszólítani a térségben. 

– Van igény az ilyen rendezvényre, hiszen a baráti beszélgetéseken túl ez remek lehetőség a szakmai beszélgetésekre is – mondta el az egyik szervező, Lövői Gergely. 

A bálon a vendégek meghallgathatták a fertőszentmiklósi férfi népdalkört, majd a helyi Szolgáltató és Kulturális Központ táncosainak műsorát nézhették meg. A bál szervezői úgy döntöttek, hogy a rendezvényből befolyt támogatásokat a Szent Kamill Mentő Egyesület Lövő és Környékének ajánlják fel. 

– Az első iparoskört 1826-ban alapították Lövői Iparosok Temetkezési Vállalata néven. Ennek bizonysága a helyi templomban található iparoszászló a rajta szereplő 1828–1926 évszámokkal. A településen az első iparosbált az 1970-es években rendezték, amit aztán évről évre megtartottak. Később a helyi asztalosmester, Kovács Zoltán kezdeményezésére és vezetésével ismét megalakult a Lövői Iparoskör 1999-ben, ami 20 éven keresztül töretlen lelkesedéssel működött – idézte fel Lövői Gergely. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában