Fertő-táj határok nélkül

2023.03.31. 21:17

Fertőszéplakon nyílt meg a Fertő-tájról szóló fotópályázat kiállítás - fotók

Pénteken a fertőszéplaki Peisonia Látogatóközpontba nyílt meg a Fertő-táj határok nélkül című fotópályázat kiállítása, melyet Barcza Attila Országgyűlési képviselő nyitott meg.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

A fertő-táji világörökség egyesület több területen is igyekszik összefogni a világörökségi tevékenységeket. Építészeti, Fertő-táj művésze pályázat már korábban is volt, de az egyesület úgy gondolta egy új terület felé is nyitniuk kellene, így esett a választás a fotóművészet felé.

- Napjainkban már mindenkinél van telefon, lehetőség van a fényképezésre, az emberek sokkal többet fényképeznek mint évekkel ezelőtt - mondta el Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke. Úgy gondoltuk, hogy ezt mindenképpen érdemes megjeleníteni.  Szerepel a Hungarikum pályázatunkban is, amely ennek a hátterét biztosítja - tette hozzá.

A pályázaton bárki részt vehetett olyan minőségi képpel, amely a Fertő-tájat, a Fertő partot mutatta be. A munkákat egy három személyes zsűri véleményezte, akik közül ketten, Hajdú László és Griechisch Tamás maguk is gyakorlott fotósok.

A legjobbnak Kerekes István képét ítélték, a második Szita Márton pályamunkája lett, harmadik helyen pedig Mészáros Márk végzett. Két különdíjat is kiosztottak, melyeket Sebestyén Henrietta és Takács László kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában