Kistérségi egészségprogram

2023.02.17. 07:27

Újabb fürdőbusz indul, az idősek egyszerűbben eljuthatnak a mosonmagyaróvári termálfürdőbe

Darnózseli önkormányzata falubusszal viszi nyugdíjasait a mosonmagyaróvári termálfürdőbe, köszönhetően annak, hogy a település is csatlakozott a kistérségi egészségprogramhoz.

kisalfold.hu
Bérces Jánosné, Némethné Molnár Andrea, Rongits Attila és dr. Takács Julianna az együttműködési szerződés aláírásán. Fotó: Husz Szilvia

A napokban számoltunk be arról, hogy eddig Károlyházával, Levéllel, Kisbodakkal, Püskivel és Várbaloggal kötött hasonló megállapodást a termálfürdő. A héten újabb falu csatlakozott a kistérségi egészségprogramhoz. 

Némethné Molnár Andrea, Darnózseli polgármestere, dr. Takács Julianna háziorvos, Bérces Jánosné, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub elnöke és Rongits Attila, a mosonmagyar­óvári Flexum Thermal & Spa fürdővezetője a termálfürdő konferenciatermében írták alá kedden a Kistérségi Egészségmegőrző (Falubusz-) Program keretmegállapodást. A település a közeljövőben indítja első falubuszjáratát, amellyel az önkormányzat a gyógyulni, pihenni, feltöltődni vágyó nyugdíjasok eljutását segíti. 

Az elmúlt évben elindított kezdeményezés azt célozza, hogy a Flexum Zrt. az önkormányzatokkal és a háziorvosokkal együtt járuljon hozzá az idősebb korosztály egészségének megőrzéséhez, gyógyulásához. A nyugdíjasok mellett a szociális helyzetük vagy egészségi állapotuk miatt a programba bekapcsolódó más korosztály tagjai kedvezményesen, várakozási idő nélküli vehetik igénybe a fürdőgyógyászati és fizikoterápiás kezeléseket. A falubuszprogram keretében pedig ötvenszázalékos belépődíj megfizetésével fürödhetnek a recepttel nem rendelkező résztvevők is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában