Kistérségi Egészségmegőrző Program

2023.02.15. 15:02

Falubusszal mehetnek az idősek Várbalogról a mosonmagyaróvári termálfürdőbe

Várbalog csütörtöktől falubuszjáratot indít, amellyel az önkormányzat a gyógyulni, pihenni, feltöltődni vágyó nyugdíjasok eljutását kívánja segíteni.

kisalfold.hu

Dr. Páll Viktória háziorvos, Rongits Attila fürdővezető, Sipeki Istvánné, a Hérics Nyugdíjas Klub elnöke és Frank Anita, Várbalog polgármestere az aláíráson. Fotó: Vizsy Ferenc

Frank Anita, Várbalog polgármestere, dr. Páll Viktória háziorvos, Sipeki Istvánné, a Hérics Nyugdíjas Klub elnöke, valamint Rongits Attila, a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa fürdővezetője a termálfürdő konferenciatermében a napokban írta alá a Kistérségi Egészségmegőrző (Falubusz-) Program keretmegállapodást. 

A Kistérségi Egészségmegőrző Programba Károlyháza kapcsolódott be elsőként: azóta Levél, Kisbodak, Püski és most újonnan Várbalog is csatlakozott. 

A program célja hozzájárulni az idősebb korosztály egészségmegőrzéséhez, gyógyulásához.

Az aláírási ceremónia előtt a Várbalogról falubusszal érkezett delegáció megtekintette a gyógyászatot és a termálfürdőt, a helyszínen tájékozódott a jelenleg igénybe vehető szolgáltatásokról, valamint megismerkedett a jövőbeni elképzelésekkel. A 10–15 fős, csoportos élményséta lehetősége egyébként mindenkinek adott. Az egyórás vezetett programok előzetesen egyeztetett időpontban indulnak. 

Az elmúlt évben elindított kezdeményezés azt célozza, hogy a Flexum Zrt. az önkormányzatokkal és a háziorvosokkal együtt járuljon hozzá az idősebb korosztály egészségének megőrzéséhez, gyógyulásához. A nyugdíjasok mellett a szociális helyzetük vagy egészségi állapotuk miatt a programba bekapcsolódó más korosztály tagjai kedvezményesen, várakozási idő nélkül vehetik igénybe a mosonmagyaróvári fürdő fürdőgyógyászati és fizikoterápiás kezeléseit. A termálfürdő szakorvosa soron kívül megvizsgálja őket, és szükség esetén felírja számukra a megfelelő terápiát. A falubuszprogram keretében mód van arra, hogy ötvenszázalékos belépődíj megfizetésével fürödjenek a recepttel nem rendelkező résztvevők is. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában