6,5 kilométer

2023.01.05. 07:18

Még teljesíthető a Csengettyű túra Sopronban

Még teljesíthető a Csengettyű túra január 15-ig.

kisalfold.hu

A Csengettyű túra a Károly-magaslati parkolóból indul. A képen Ábrahám Krisztina és Ábrahám Leticia - Fotó: Szalay Károly

A túrát karácsony alkalmából állította össze tanítványaival Gyimóthy Zsuzsa. Az önállóan teljesíthető túra során, amihez tartozik egy feladat is, az erdei manókat és a karácsonyi csengettyűket fedezhetik fel a résztvevők. A túra teljesíthető egymásra fűzve egyszerre (6,5 kilométer), de több alkalommal is. A feladatlapok felvehetők a Károly-magaslati parkolóban és az Erdei büfében, illetve a főszervező, Gyimóthy Zsuzsa közösségi oldaláról is letölt­hetőek. 

A Károly-magaslati parkolóból induló túra során három irányban 3–3 csengettyűt helyeztek ki, amelyek egy-egy manólakhoz vezetnek. Megtalálásukat leírás és GPS-koordináták segítik. Az állomások kivételesen nem közvetlenül az út mellett találhatóak, a lényeg most a keresgélés. Minden állomáson egy-egy régi képeslap várja a túrázókat, a karácsonyi szimbólumok rövid leírásával. A bélyegek a kutatóprogram során készült tanulói fényképek, rajtuk egy-egy megfejtésre váró madárfajjal. 

A túraszervezők ezúttal is szívesen fogadnak egy-egy jó hangulatú csoportképet a kitöltött feladatlapok mellett, amit e-mailben küldhetnek el a résztvevők a [email protected]-ra. A beküldők között egy saját készítésű dekorációs manóházat sorsolnak ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában