Kihívás 2022 utolsó óráiban

2023.01.01. 14:33

Megérkeztek – Hét bringás 500 km-es távot célzott meg 24 óra alatt az Észak-Dunántúlon – galéria

2022 utolsó napjaiban különleges kihívást teljesített hét amatőr kerékpáros: több száz kilométert tekertek 24 óra alatt. Farkas István 200 kilométerig jutott – ő eredetileg is ennyi vállalt –, Szontágh Dániel 300, Sió Zoltán 400 kilométert teljesített a nyeregben, míg Gangel Marcell, Hajabács Botond, Keöd Ágoston és Király Tamás elérte a hőn áhított félezer kilométert.

Szeghalmi Balázs

Vasárnap, 14.28 – Szinte átkerekeztek az új esztendőbe

„Az első 200 kilométeren viszonylag könnyen hámoztuk át magunkat. Ebben sokat köszönhetünk kerékpáros barátainknak, a Bakony Racing Team tagjainak, akik tempót diktáltak Bébig, s így szélárnyékban haladhattunk” – kezdte a győrszemerei Keöd Ágoston.

Retro slágerekkel frissítették magukat

„A második etapban a Rábaköz felé vettük az irányt, a féltáv Fehértó és Bezi között ért bennünket. Ekkor elég csúnya szembefújó szelet kaptunk, a csapatunk is holtpontra jutott. Így retró slágerek éneklésével próbáltuk felrázni magunkat, hazai daloktól kezdve a Boney M-ig terjedt a repertoárunk. Rábaszentmihály közelében egy autós üdvözölte társaságunkat, mivel látta a rólunk szóló hírt a kisalfold.hu-n. Ez az aranyos jelenet komoly lelki löketet adott a hátralévő kilométerekhez” – mondta Keöd Ágoston, aki 2023 első napján újra bringára pattant, s rövid átmozgatást tartott a lakóhelyén.

Tamás legyőzte magát

A nem mindennapi kihívást teljesítő kerékpárosok között külön ki kell emelni Király Tamást, aki októberben hatalmasat bukott, csúnyán összetörte magát, s egészen mostanáig csak otthon görgőkön edzett. Számára a visszatérés örök emlék marad: nemcsak az 500 kilométert, hanem saját magát és a félelmeit is legyőzte.

Bár ködszitálásból, vad széllökésekből és hideg időjárásból kijutott a bringásoknak, összességében jókedvűen gyűrték le a több száz kilométert a nyeregben 2022 utolsó óráiban.

13.08 – Célba értek

Szerencsésen megérkeztek a kerékpárosok a győrszemerei "bázispontjukra" szombat délelőtt. Hamarosan képekkel frissítjük hírünket, illetve azt is megírjuk, kinek hány km-t sikerült végül tekernie.

 

7.33 – Célegyenesben a bringások

Szombaton pár perccel reggel 4 óra után jelezte a kerékpáros csapat: elérték a 400. kilométert is. Ezt követően fél órát pihentek a bringások Győrszemerén, majd újra nyeregbe szálltak, 6 óra 40 perckor pedig a Bakony egyik legkisebb Győr-Moson-Sopron megyei településén, Fenyőfőn jártak. Ezekben a pillanatokban már úton vannak vissza a győrszemerei "bázisra".

22.50 – Elérték a 300 km-t a bringások 

22 óra után kaptuk az üzenetet a hét fős kerékpáros csapattól: átlépték a 300 km-t bőven éjfél előtt, így számukra elkezdődött a képzeletbeli második félidő.

Könnyű dolga azonban továbbra sincs a bringásoknak: ködtakaró, erős széllökések és az utóbbi napokhoz képest szokatlanul hideg időjárás nehezíti az 500 km-es próbatétel teljesítését.

A láthatósági mellény alap a nem mindennapi kihívás során.

17.31 – Féltávhoz közelítenek

Az egyik bringás, Keöd Ágoston délután negyed hat magasságában küldte portálunknak az infót: az első 200 km-t sikeresen kipipálta a parányi csapat. A srácok jó formában, lelkesen "pörgetik" a kilométereket, ám a kihívás legkeményebb része most vár rájuk: sötétben kell tekerniük.

A tervek szerint az esti és az éjszakai részt a Rábaközben teljesítik, hogy jelentős szintkülönbségekkel és lejtőkkel ne legyen gondjuk az elkövetkező órákban. Hajrá srácok!

  10.50 – Először a Bakonyalján és a Bakonyban kerekeznek

Hét kiváló amatőr bringás – Farkas István, Gangel Marcell, aki a Balaton irányából csatlakozott a csapathoz, Hajabács Botond, Keöd Ágoston, Király Tamás, Sió Zoltán és Szontágh Dániel – különleges kihívást vállalt 2022 utolsó óráiban: több száz kilométert teljesítettek a nyeregben, döntően Győr-Moson-Sopron megyei útvonalakon.

A kerékpárosok péntek reggel indultak Győrszemeréről, s elsőként Tényő, Gic, Kisbér, Mór, Zirc és Pápa és irányába indultak.

Felvételünk Tényőn készült. A hat kerékpároshoz Gangel Marcell a Balaton irányából csatlakozik a csapathoz.
Fotós: Csapó Balázs

Az előzetes elképzeléseik szerint Pannonhalma környékén, valamint rábaközi településeken is küzdenek majd a kilométerekkel és természetesen az órával.

Fotós: Csapó Balázs

A kisalfold.hu-n nyomon követhetik útjukat, a hét bringásról szóló hírünket frissítjük.

Fotós: Csapó Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában